Provinciale weg 601

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
N601
Provinciale weg 601
Land Nederland
Provincie Noord-Brabant
Lengte 5 km
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
(gepland) van/naar Vlijmen
Toerit naar snelweg 45 Waalwijk - Oss A59RING
RING Begin trajectdeel Ring 's-Hertogenbosch (West)
Kruising De Kruiskamp
Begin stad 's-Hertogenbosch
Kruising Deuteren
Kruising Centrum / Jeroen Bosch Ziekenhuis
Kruising Paleiskwartier
Brug over het water Afwateringskanaal 's-Hertogenbosch-Drongelen
Einde stad Einde 's-Hertogenbosch
Tunnel spoorlijn Utrecht - Boxtel
Kruising Vught
RING Einde trajectdeel Ring 's-Hertogenbosch (West)
Toerit naar snelweg 1 Tilburg - Utrecht A65RING (A2)
Toerit naar snelweg 23 Eindhoven A2E25

De provinciale weg 601 (N601) is een weg in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De weg vormt het westelijke deel van de Ring 's-Hertogenbosch. In tegenstelling tot wat van het nummer verwacht mag worden is de weg niet in beheer bij de provincie Noord-Brabant, maar volledig bij de gemeente 's-Hertogenbosch.

De N601 begint bij de aansluiting 's-Hertogenbosch-West op de A59 aan de noordwestkant van 's-Hertogenbosch. De weg vervolgt in zuidwestelijke richting naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis en loopt langs het natuurgebied Moerputten. Ter hoogte van het Afwateringskanaal 's-Hertogenbosch-Drongelen buigt de weg af in zuidelijke richting. Vervolgens gaat de N601 onder de spoorlijn Utrecht - Boxtel door en volgt er nog een kruispunt richting Vught. De N601 eindigt bij de gecombineerde aansluitingen Vught-Centrum op de A65 en 's-Hertogenbosch-Centrum op de A2. De N601 heeft over de volledige lengte 2x2 rijstroken en een maximumsnelheid van 70 km/h binnen de bebouwde kom. De overige delen evenals hebben een maximumsnelheid van 80 km/h vanwege de ligging buiten de bebouwde kom. De N601 heeft achtereenvolgens de naam Vlijmenseweg, Randweg en Vughterweg.

Het nummer N601 werd in mei 2020 geïntroduceerd, als eerste langs de A65 met het plaatsen van nieuwe bewegwijzering. Daarvoor had de westelijke ringweg geen nummer.