STC-Group

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Scheepvaart en Transport College
Schoolgebouw in het Lloydkwartier.
Schoolgebouw in het Lloydkwartier.
Algemeen
Locatie Vlag van Nederland Nederland
Overig
Afkorting STC
Motto 'Klaar voor de wereld'
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De STC-Group (Scheepvaart en Transport College) is een onderwijsverstrekker op het gebied van scheepvaart, havens, transport, logistiek en havengebonden olie- en chemieactiviteiten. De groep heeft wereldwijd een aantal scholen en opleidingscentra voor de transportsector. Het Nederlandse gedeelte is gevestigd te Rotterdam.

STC en de Hogeschool voor de Zeevaart[bewerken]

In Rotterdam bevindt zich het Scheepvaart en Transport College. Op deze school worden mbo-opleidingen gegeven voor de transportsector, van kraanmachinist tot maritiem officier.

Na een daling van het aantal leerlingen ging het STC Rotterdam samen met de Hogeschool voor de Zeevaart (nautische opleidingen op hbo-niveau, maritiem officier), die op zijn beurt weer samenging met de Hogeschool Rotterdam. Op deze manier konden de materialen voor de zeevaartopleidingen (zoals simulatoren) worden betaald.

Gebouw[bewerken]

Sinds de fusie met de hogescholen heeft de STC Group een nieuw schoolgebouw in gebruik genomen in het Lloydkwartier. Dit gebouw beschikt over simulatoren en lesmaterialen die nodig zijn voor het middelbaar en hoger scheepvaart- en transportonderwijs. Het gebouw staat in Rotterdam bekend om zijn moderne uiterlijk.

Opleidingschepen van STC-GROUP Rotterdam[bewerken]

Scheepsnaam Vlag
Prinses Beatrix Vlag van Nederland Nederland
Prinses Cristina Vlag van Nederland Nederland
Wim Hulsker ll Vlag van Nederland Nederland
Delfshaven Vlag van Nederland Nederland

Daarnaast heeft de STC-Groep een dochteronderneming samen met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Deze opende op 27 juni 2013 een drijvend oefenbasin in de Heysehaven in Heijplaat (Rotterdam). In het basin kunnen storm met windkracht 8 en slagregens worden gesimuleerd, terwijl een golfmachine golven van anderhalve meter opwekt. [1]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. De Binnenvaartkrant van 2 juli 2013, pag. 7