Spaced

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Spaced
Jaar: 1999 - 2001
Genre: komedie
Land: VK
Hoofdrollen: Jessica Stevenson
Simon Pegg

Spaced is een Britse komedieserie, met in de hoofdrollen Simon Pegg als Tim Bisley en Jessica Stevenson als Daisy Steiner. De serie werd geregisseerd door Edgar Wright. De eerste aflevering werd in april 1999 uitgezonden in Engeland.

In Engeland werd Spaced uitgezonden door Channel 4, en in Nederland door Veronica.

Tim is een artiest en hij werkt in een sciencefictionwinkel. Hij is zorgeloos maar hij heeft veel emotionele problemen omdat zijn verhouding kapot ging. Daisy is een schrijfster. Op een dag ontmoeten Tim en Daisy elkaar in een café en besluiten ze een appartement te delen.

Tim en Daisy (beiden mid-twintigers) delen een mooi appartement in Noord-Londen, Meteor Street 23. Om daar te kunnen wonen moeten ze zich voordoen als een echtpaar.

Andere personages[bewerken]

  • Marsha Klein, de huisbazin. Ze denkt dat Tim en Daisy een echtpaar zijn, maar houdt van hen als een moeder. Ze heeft een slechtgehumerde tienerdochter, Amber. Ze is zelden zonder een glas wijn of een sigaret te zien.
  • Brian Topp, de andere bewoner. Hij is een excentrieke moderne kunstenaar en houdt van Twist.
  • Mike Watt (Nick Frost), de beste vriend van Tim. Hij wil het leger in, maar wordt niet toegelaten omdat hij slecht ziet. Hij is heel gevoelig.
  • Twist Morgan, de beste vriendin van Daisy. Ze werkt in "de modebusiness" (een wasserij) en ze is verwaand, maar ze houdt van Brian.
  • Colin, de hond. Daisy houdt van hem!

In de serie worden veel toespelingen gemaakt op oude televisieseries en films, bijvoorbeeld The X-Files, Star Wars, The Shining en Murder, She Wrote.

De serie won een prijs op het British Comedy Festival en werd genomineerd voor een Gouden Roos op het Festival van Montreux.