Station Neustadt am Rübenberge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Neustadt am Rübenberge
Spoorwegstation in Duitsland
Blik over de perrons van station Neustadt am Rübenberge
Algemeen
DS100-code HNRU
Stationscode 4455
Categorie 4
Type Bf
Vervoerder(s) DB Regio Nord
Stationsbouw
Perrons in gebruik 2
Perronsporen 3
Spoorlijn(en)
Spoorlijn(en) DB 1740 Wunstorf - Bremerhaven
Ligging
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Deelstaat Vlag van de Duitse deelstaat Nedersaksen Nedersaksen
Plaats Neustadt am Rübenberge
Adres Am Bahnhof 1
Coördinaten 52° 30′ NB, 9° 27′ OL
Station Neustadt am Rübenberge (Duitsland)
Station Neustadt am Rübenberge
Deutsche Bahn - S-Bahn - U-Bahn
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Duitsland

Station Neustadt am Rübenberge (Bahnhof Neustadt am Rübenberge) is een spoorwegstation in de Duitse plaats Neustadt am Rübenberge in de deelstaat Nedersaksen. Het station ligt aan de spoorlijn Wunstorf - Bremerhaven.

Indeling[bewerken | brontekst bewerken]

Het station heeft één zijperron en één eilandperron met twee perronsporen (in totaal drie). Het eilandperron heeft een overkapping, het zijperron alleen abri's. Onder de sporen ligt een voetgangerstunnel, welke via een trap en een lift toegang biedt aan het eilandperron. Aan beide zijde van de sporen zijn er fietsenstallingen, aan de westzijde langs de straat An der Eisenbahn zijn er parkeerplaatsen. Het stationsplein met het stationsgebouw bevinden zich aan de oostzijde van de sporen. Hier is het centrale busstation van Neustadt (Zentraler Omnibus-Bahnhof, ZOB) en een taxistandplaats.

Verbindingen[bewerken | brontekst bewerken]

Het station is onderdeel van de S-Bahn van Hannover, die wordt geëxploiteerd door DB Regio Nord. De volgende treinseries doen het station Neustadt am Rübenberge aan:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
RE 1 Regional-Express (DB Regio Nord) Hannover HbfNeustadt am RübenbergeNienburg (Weser)Verden (Aller)Bremen HbfDelmenhorstHudeOldenburg (Oldb) HbfLeer (Ostfriesl)Emden HbfNorddeich Mole Rijdt eenmaal per twee uur.
RE 8 Regional-Express (DB Regio Nord) Bremerhaven-LeheBremerhaven HbfBremen HbfVerden (Aller)Nienburg (Weser)Neustadt am RübenbergeHannover Hbf Rijdt eenmaal per twee uur
S2 S-Bahn (DB Regio Nord) Nienburg (Weser)Neustadt am RübenbergeSeelzeHannover HbfWeetzenBarsinghausenHaste Zondags alleen Nienburg - Hannover
Zie de categorie Bahnhof Neustadt am Rübenberge van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.