The Bone Snatcher

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Bone Snatcher
Tagline It will scare you out of your skull
Regie Jason Wulfsohn
Producent Izidore Codron
Malcolm Kohll
Koa Padolsky
Chris Roland
Scenario Malcolm Kohll
Gordon Render
Hoofdrollen Anessa Ramsey
AJ Bowen
Justin Welborn
Muziek Paul Heard
Mike Pickering
Montage Richard Benwick
Cinematografie Andreas Poulsson
Distributie First Look International
Première 2003
Genre Horror
Speelduur 103 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Canada Canada
Vlag van Zuid-Afrika Zuid-Afrika
Budget $ 6.000.000
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 0
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Bone Snatcher is een Brits-Canadees-Zuid-Afrikaanse direct-naar-dvd-horrorfilm uit 2003 onder regie van Jason Wulfsohn. Het verhaal werd geschreven door Malcolm Kohll en Gordon Render.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Nadat drie werknemers van Eland Mining schijnbaar spoorloos verdwijnen tijdens werkzaamheden in de Namibwoestijn wordt Dr. Zack Straker gestuurd om een zoektocht op te zetten. Hij is een expert in overlevingstechnieken. Straker wordt er ontvangen door een doorgewinterde ploeg mijnwerkers, bestaande uit Mikki, Karl, Titus, Kurt en chauffeur Magda. Hun plagerijen over Strakers onervarenheid met veldwerk nemen snel af wanneer hij met een zelfgeconstrueerd detectie-apparaat de verdwenen mannen daadwerkelijk opspoort. Dat wil zeggen, wat er van hen over is. Hun lichamen blijken in een mum van tijd tot op het bot afgekloven, terwijl ze zich in een praktisch onleefbaar woestijnlandschap bevinden.

Wanneer ze op zoek gaan naar een mogelijke dader, krijgen ze zicht op een 'wezen' dat niemand van hen ooit eerder zag. Het lijkt een wandelend, voornamelijk uit botten opgebouwd organisme. Daarmee blijkt het verhaal van de schaarse lokale bevolking over de legendarische Esikhulu meer in te houden dan alleen een vertelsel. Er op schieten, werkt bovendien niet. Bij rake schoten valt de gestalte weliswaar uit elkaar, maar dan in duizenden levende mieren. Deze kunnen met behulp van de door hen tot werktuigen gemaakte botten bovendien op elk moment dat ze dit wensen samen weer één grote vorm aannemen. Straker ontdekt dat ze te maken hebben met een extreem geëvolueerde soort die nieuwe methoden heeft gevonden om te overleven in de barre woestijn.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]