The Divergent Series: Allegiant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Divergent Series: Allegiant
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Robert Schwentke
Producent Lucy Fisher
Pouya Shahbazian
Douglas Wick
Scenario Noah Oppenheim
Adam Cooper
Bill Collage
Gebaseerd op Allegiant
van Veronica Roth
Hoofdrollen Shailene Woodley
Theo James
Jeff Daniels
Miles Teller
Ansel Elgort
Zoë Kravitz
Maggie Q
Ray Stevenson
Bill Skarsgård
Octavia Spencer
Naomi Watts
Muziek Joseph Trapanese
Montage Stuart Levy
Cinematografie Florian Ballhaus
Productiebedrijf Summit Entertainment
Redwagon Entertainment
Mandeville Films
Distributie Lionsgate
Première 8 maart 2016 (Bangkok)
Vlag van Nederland 9 maart 2016
Vlag van België 9 maart 2016
Genre Sciencefiction / Actie
Speelduur 121 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$ 110-142 miljoen
Opbrengst US$ 179 miljoen[1]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Divergent Series: Allegiant is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2016, geregisseerd door Robert Schwentke. Het is een verfilming van het gelijknamige boek en is het vervolg op The Divergent Series: Insurgent.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Evelyn is de nieuwe leider van Chicago, ze laat alle volgelingen van Jeanine verhoren en executeren. Ze verbiedt iedereen om de stad buiten te gaan. Toch weten Tris, Tobias en een paar anderen langs de beveiliging te komen en de muur rondom de stad over te steken. Even later merken ze dat de wereld buiten de muren een radioactieve vlakte is met hier en daar meren en vervallen gebouwen. Wanneer ze zich erdoor wagen komen ze een onzichtbare muur tegen die hen doorlaat, aan de andere kant wacht een leger hen op. Brengen ze hen naar een vervallen luchthaven en worden ze ontsmet (wegens de giftige radioactieve stoffen) Daarna krijgen ze een filmpje te zien dat uitlegt hoe vroeger een bedrijf genetische modificatie uitvoerde op mensen om hun volgende generatie iets beter te maken, maar daar kwamen ook nadelen van. De slimmer en dapperder gemaakten werden te arrogant en wreed. De zelfverloochenden te zelfverloochenend. De oprechten te eerlijk en ten slotte, de vriendelijken te timide en vergevingsgezind. Er brak wat later een grote kernoorlog uit (de Zuiverheidsoorlog). Na de oorlog werd het Bureau van Genetisch Welzijn opgericht (de vereniging die hen opgenomen heeft). Daarna wordt Tris meteen gescheiden van de rest en naar het kantoor van David gebracht, de directeur. Hij gedraagt zich poeslief tegenover haar en vertelt alles over het experiment. Al gauw begint ze door te krijgen dat dit een apartheid is. De genetisch beschadigden (degenen die nog niet van de modificatie zijn genezen) worden door het bureau mishandeld. Ze krijgen ook te horen dat in hun stad een burgeroorlog aan het beginnen is. Een opstandelingengroep, genaamd de Loyalen willen het factiesysteem terug invoeren terwijl de factielozen het juist voor eeuwig en altijd willen stopzetten. David stuurt Peter (die samen met Tris en de anderen mee is gevlucht buiten de stad) terug naar Chicago om Evelyn over te halen om de loyalen te besmetten met het geheugenserum dat het volledige geheugen van iemand kan wissen. Wat hij haar echter niet vertelt, is dat ze daarmee niet alleen het geheugen van de Loyalen maar van de hele stad wist. Tris verzet zich volledig tegen het bureau, keert met haar vrienden terug naar Chicago en weet het serum stop te zetten. Daarna zendt ze een boodschap uit over de hele stad over wat ze buiten de muur aantrof en laat ondertussen een kleine helikopter met explosieven naar de onzichtbare muur vliegen die vervolgens ontploft.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Woodley, Shailene Shailene Woodley Beatrice "Tris" Prior
James, Theo Theo James Tobias "Four" Eaton
Kravitz, Zoë Zoë Kravitz Christina
Q, Maggie Maggie Q Tori
Teller, Miles Miles Teller Peter
Elgort, Ansel Ansel Elgort Caleb Prior
Spencer, Octavia Octavia Spencer Johanna Reyes
Watts, Naomi Naomi Watts Evelyn Johnson
Daniels, Jeff Jeff Daniels David
Hilker, Nadia Nadia Hilker Nita
Skarsgård, Bill Bill Skarsgård Matthew
Weston, Jonny Jonny Weston Edgar

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

Begin 2014 besloot Lionsgate om de verfilming van het derde boek van de reeks op te splitsen in twee films.[2] Oorspronkelijk zouden de titels van de twee delen van de verfilming van het boek Samensmelting, The Divergent Series: Allegiant - part 1 en The Divergent Series: Allegiant - part 2 heten. Later werden de namen gewijzigd in respectievelijk The Divergent Series: Allegiant en The Divergent Series: Ascendant.[3]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]