The Hundred-Foot Journey

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Hundred-Foot Journey
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Lasse Hallström
Producent Steven Spielberg
Oprah Winfrey
Juliet Blake
Scenario Steven Knight
Hoofdrollen Helen Mirren
Om Puri
Manish Dayal
Charlotte Le Bon
Muziek A.R. Rahman[1]
Montage Andrew Mondshein
Cinematografie Linus Sandgren
Productiebedrijf Touchstone Pictures
DreamWorks Pictures
Reliance Entertainment
Participant Media
Image Nation
Amblin Entertainment
Harpo Films
Distributie Buena Vista Distribution
Première 8 augustus 2014
Vlag van België 10 september 2014
Vlag van Nederland 9 oktober 2014
Genre Filmkomedie
Romantisch
Speelduur 122 minuten
Taal Engels/Hindi
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget 25 miljoen US$
Opnamelocaties Mumbai, Saint-Antonin-Noble-Val
Opbrengst 51,5 miljoen US$[2]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Hundred-Foot Journey is een Amerikaanse film uit 2014 onder regie van Lasse Hallström. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard C. Morais uit 2010.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De familie Kaddam heeft een restaurant in Mumbai dat tijdens politieke rellen in het land door een brandbom vernietigd wordt en waarbij ook de moeder omkomt. De familie vlucht het land uit en vraagt politiek asiel aan in Londen. Omdat ze geen geschikte plaats vinden voor een restaurant trekken ze naar het Europese vasteland. Onderweg valt de auto in panne in Frankrijk in het dorpje Saint-Antonin-Noble-Val. Ze worden opgevangen door een jonge vrouw, Marguerite en besluiten in het dorp het verlaten restaurant te restaureren en om te vormen in een Indisch restaurant "Maison Mumbai". Dit restaurant bevindt zich rechtover het sterrenrestaurant "Le Saule Pleureur" waar Marguerite sous-chef is. De snobistische eigenares Madame Mallory doet er alles aan om het restaurant van de familie Kaddam te saboteren. Ze ontdekt ook het kooktalent van de zoon Hassan en kan hem overtuigen bij haar te komen koken. Omdat Hassan verliefd is geworden op Marguerite gaat hij op haar voorstel in en dankzij hem krijgt het restaurant van Madame Mallory een tweede Michelinster erbij. Hassan gaat als grote belofte naar Parijs, naar een ander restaurant waar hij uiteindelijk chef wordt en voor zijn derde Michelin ster kookt. Toch is hij niet tevreden, hij mist Marguerite en zijn familie en besluit terug te keren naar het kleine Franse dorpje. Hij krijgt de leiding over 'Le Saule Pleureur' en kan Marguerite ervan overtuigen samen met hem de leiding te nemen over het restaurant als zijn levenspartner.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

Op 3 juni 2013 werd de Zweedse regisseur Lasse Hällstrom door DreamWorks Pictures ingehuurd voor de verfilming van het boek van Richard C. Morais over twee rivaliserende restaurants in Frankrijk.[3] Steven Spielberg, Oprah Winfrey en Juliet Blake produceerden de film, gebaseerd op het script van Steven Knight. Het filmen begon op 23 september 2013 in Zuid-Frankrijk in het dorp Saint-Antonin-Noble-Val.[4] Na negen weken gingen de opnames door in Nederland en in het Cité du Cinéma studiocomplex in Saint-Denis ten noorden van Parijs. Manish Dayal en Charlotte Le Bon brachten ter voorbereiding heel wat tijd door in restaurants om te zien hoe het in de keukens verliep. Voor de gerechten in de film werd beroep gedaan op de in Indië geboren, chef Floyd Cardoz.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]