Afro Samurai

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Afro Samurai
アフロサムライ
(Afuro Samurai)
Doelgroep Seinen
Genre Actie, Sciencefiction, Fantasy
Manga: Afro Samurai
Mangaka Takashi Okazaki
Originele publicatie September 1999 – Mei 2000
Delen 2
Tv-anime
Regie Fuminori Kizaki
Jamie Simone
Schrijver Tomohiro Yamashita
Studio Gonzo
Netwerk Vlag van Japan Fuji TV
Vlag van Verenigde Staten Spike TV
Originele uitzending 4 januari 2007 – 1 februari 2007
Afleveringen 5

Film

Afro Samurai: Resurrection (2009)

Afro Samurai is een animatieserie van de studio Gonzo. Het verhaal draait om een samoerai met een afrokapsel die op zoek is naar wraak.

De producent van deze Japanse serie is Samuel L. Jackson en doet zelf de stem van de hoofdpersoon. De plot van deze serie is zeer gewelddadig, met een vleugje humor en veel actie, maar vooral veel bloed. De focus ligt op een volwassen publiek voor de inhoud en scènes. De serie bestaat uit slechts 5 afleveringen. Later verscheen er ook een film genaamd Afro Samurai: Resurrection.

Verhaal[bewerken]

In een futuristisch, nog feodaal Japan, wordt gezegd dat degene de nummer één hoofdband hanteert, de felste strijder in de wereld is en dient te beschikken over goddelijke krachten. De enige manier om de nummer 1 hoofdband te verkrijgen is om tegen de nummer 1 te vechten en hem te verslaan in een gevecht. Alleen de nummer 2 kan het echter tegen de nummer 1 opnemen, terwijl iedereen de nummer 2 kan bevechten, wat een constante strijd om de nummer 2 hoofdband veroorzaakt.

Justice, de eigenaar van de nr. 2 hoofdband, gaat de strijd aan met de eigenaar van de nummer een hoofdband, Rokutaro. De twee vechten, eindigend met Justice die Rokutaro onthoofdt en zich beroept op zijn hoofdband. Rokutaro's hoofd rolt voor zijn zoon, een jonge jongen genaamd Afro, die snikt en zweert wraak.

Nu een volwassene, is Afro Samurai de huidige nummer twee en een meester zwaardvechter. Hij reist door Japan en probeert zijn weg naar de bergtop te houden, waar Justice wacht. Terwijl hij zijn weg maakt naar Justice, herinnert hij zich zijn reis als een bange jongen tot een meester samurai. Tijdens zijn reis, dagen veel mensen Afro uit voor zijn hoofdband, inclusief de "Empty Seven Clan" die verschillende middelen suurt, waaronder een robot Afro, om hem te doden tijdens zijn reizen. Hij is ook opgejaagd door zijn wraakzuchtige jeugdvriend Jinno, die lange tijd werd gedacht dood te zijn. Afro verslaat uiteindelijk zijn vijanden, Jinno, en ten slotte confronteert Justice. Afro leert dat er andere hoofdbanden bestaan, variërend van een niet nader hoger aantal, en ziet dat de lijken van degenen die ze droegen aan het spit hangen in de kamer waar Justice wacht. Afro verslaat Justice en neemt de nummer 1 hoofdband in bezit en de andere hoofdbanden verdwijnen.

Afro besluit om weer in de bergen te leven. Jinno, versierd met elke hoofdband in het bestaan, keert terug en confronteert Afro voor zijn wraak en de nummer 1 hoofdband.

Afleveringen[bewerken]

  1. Revenge
  2. The Dream Reader
  3. The Empty Seven Clan
  4. Duel
  5. Justice

Computerspel[bewerken]

In 2005, had Gonzo Namco Bandai Games exclusieve rechten toegekend om Afro Samurai videospellen te publiceren, zoals aangekondigd in dat jaar.[1] De debuut trailer van de eerste game werd uitgebracht op het bedrijfs Editor's Day presentatie.[2] De release voor Afro Samurai was op 27 januari 2009 voor de Xbox 360 en PlayStation 3.[3][4]

Stemacteurs[bewerken]

Externe links[bewerken]