Aftrekken (seksuele handeling)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie artikel Dit artikel gaat over de seksuele handeling. Voor de rekenkundige bewerking, zie aftrekken (wiskunde).
Liggende man die zichzelf aftrekt
Een vrouw trekt een man af

Aftrekken is een seksuele handeling waarbij de penis met de hand seksueel wordt gestimuleerd, veelal leidend tot een orgasme en ejaculatie.

Indien men zichzelf aftrekt heet dit masturberen. Naast masturbatie kan aftrekken ook plaatsvinden door dit uit te voeren bij een ander. Een erotische massage met happy ending betreft een massage waarbij de masseur de gemasseerde aan het einde van de massage aftrekt. In de Engelse taal bestaat de term handjob voor aftrekken uitgevoerd door iemand anders. In het Nederlands bestaat hier niet een apart woord voor.

Techniek[bewerken | brontekst bewerken]

Man met erectie trekt zich af en ejaculeert.

De meest gebruikte techniek voor aftrekken is het met de vuist of enkele vingers op en neer bewegen van de voorhuid over de eikel of rond de schacht van de penis, totdat een orgasme en zaadlozing wordt bereikt. Vaak wordt de op-en-neergaande beweging versneld, naarmate de ejaculatie nadert. Ook is het hierbij mogelijk de testikels met de hand te stimuleren, zodat het orgasme nog intenser beleefd wordt.

Het meest gevoelige deel van de penis is het gebied waar het toompje de voorhuid en de eikel verbindt, en het gebied van het toompje tot aan het scrotum.

Kunstmatige inseminatie[bewerken | brontekst bewerken]

Bij kunstmatige inseminatie bij de mens wordt sperma bij de donor afgenomen door af te trekken.[bron?] Dit gebeurt bij de donor thuis of in het ziekenhuis in een 'herenkamertje'. Bij kunstmatige inseminatie bij dieren in de veehouderij wordt de handeling uitgevoerd door een dierenarts om het dierlijk sperma af te nemen.[bron?]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Bij circle jerk vormt een groep mannen een cirkel waarin ieder zichzelf of een ander aftrekt.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Handjob van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Zie de categorie Male masturbation van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.