Seksuele handeling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
16-11-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Bronloos, onderscheid handelingen met en zonder kleding dubieus, term wordt juridisch gebruikt dus betere definitie moet mogelijk zijn. Mogelijk is inwendig onderzoek en besnijdenis ook een seksuele handeling, onderscheid ontuchtige versus gewenste handeling, gebruik term binnen verkrachting en misbruik en onderscheid seksuele penetratie

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Een seksuele handeling is iedere vorm van manuele, orale, vaginale en anale seks. Hieronder vallen geslachtsgemeenschap, beffen, pijpen, rimmen, anaal neuken, aftrekken en vingeren. In een brede definitie vallen er ook aanraking van borst(en), billen of geslachtsdelen en zoenen onder.[1]

Indien een seksuele handeling ongewenst bij een ander plaatsvindt wordt gesproken van seksueel geweld. Bij ongewenste aanraking van borst(en), billen of geslachtsdelen en zoenen wordt gesproken van seksuele grensoverschrijding.[1] Wanneer seksuele handelingen worden gerepresenteerd op een medium voor seksuele opwinding is sprake van pornografie. Het betaald aanbieden van seksuele handelingen wordt prostitutie genoemd. Het tonen van seksuele handelingen kan worden opgevat als openbare zedenschennis.

Nederlandse wetgeving[bewerken]

Het Nederlandse Wetboek van Strafrecht spreekt bij enkele zedendelicten over een seksuele handeling, maar als het gaat over een afbeelding, over een afbeelding van een seksuele gedraging.

Trivia[bewerken]

's Werelds bekendste boek dat onder meer seksuele handelingen beschrijft is de Kamasutra.

Handelingen waarbij penetratie mogelijk is[bewerken]

Oraal

Andere posities

Handelingen zonder penetratie[bewerken]

Geslachtsdelen tegen elkaar wrijven

Zie ook[bewerken]

  • Het artikel sekspositie beschrijft meer over houdingen en bewegingen.