Cunnilingus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cunnilingus: illustratie
Cunnilingus
Cunnilingus, een afbeelding uit Pompeï.

De uitvoering van de handeling cunnilingus (Latijn) is het oraal bevredigen van de vrouw. De term beschrijft niet of het door een man of een vrouw wordt uitgevoerd. In de volksmond heet dit "beffen".

Zowel een man als een vrouw kan een vrouw oraal bevredigen. Sommige mannen en vrouwen vinden het een vies idee, en doen het niet. Anderen vinden het niet stimulerend genoeg, of krijgen er kramp in de tong van. Voor veel vrouwen is het echter de manier om opgewonden te raken en zo mogelijk ook klaar te komen, aangezien een vrouw niet altijd door penetratie een orgasme bereikt, hetzij omdat de tijd van penetratie te kort duurt, hetzij omdat het orgasme alleen door (langdurig) stimuleren van de clitoris, bijvoorbeeld door cunnilingus, bereikt kan worden. Doorgaans blijkt de gelijktijdige combinatie van orale stimulatie met de tong en penetratie met vinger(s) of hulpstukken zeer succesvol.

Beffen is tijdens het voorspel een goede manier om samen elkaar voor te bereiden op de daad. De schede van de vrouw wordt door het beffen vaak extra vochtig hetgeen tijdens de daad voordeel oplevert.

Een dergelijke handeling uitgevoerd bij een man heet fellatio. Ook de anus kan met de tong worden gestimuleerd. Men spreekt dan van anilingus (in de volksmond rimmen genoemd).

Zie ook[bewerken]