Overleg:Cunnilingus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze foto is wel mooi, maar heeft iemand al eens opgemerkt dat de repressentativiteit van de foto niet helemaal ok is? Het zijn namelijk twee vrouwen op de afbeelding.

Speelt dezelfde kwestie van representativiteit soms minder als het om een heteroseksueel stel gaat? Ik zie geen bezwaren tegen deze afbeelding, bovendien is de tekst er duidelijk over, maar als je een betere afbeelding hebt, voel je vrij en ga je gang. Jörgen 29 nov 2005 15:12 (CET)

Beveiligd[brontekst bewerken]

Artikel teruggezet naar versie van voor de editwar en beveiligd. Hieronder graag overleggen over de door de anoniem gedane wijzigingen. Als consensus bereikt wordt hef ik de beveiliging op. Groet, Woudloper overleg 25 nov 2007 22:00 (CET)

Minetten[brontekst bewerken]

In het artikel staat "Er zijn veel andere termen voor cunnilingus. De in de volksmond meest gebruikte termen zijn beffen en minetten." Ik heb niet terug kunnen vinden dat minetten bij de twee meest gebruikte woorden voor orale seks met een vrouw behoort. Woordenlijst.org en vandale.nl kennen beiden het begrip niet. Graag een bron voor dit feit. Alice2Alice (overleg) 13 okt 2015 16:00 (CEST)

Beffen[brontekst bewerken]

ik zou het artikel graag hernoemen naar 'beffen' en 'cunnilingus' de redirect maken. Volgens mij is beffen een veelgebruikte (meestgebruikte?) term voor deze seksuele activiteit i.t.t. cunnilingus dat waarschijnlijk meer in een meer medische (?) context gebruikt wordt. Is er bezwaar tegen hernoeming van cunnilingus naar beffen? Ecritures (overleg) 13 dec 2019 18:26 (CET)

Eens, alle websites en bladen spreken van beffen, wellicht spreekt wetenschappelijk literatuur als het gaat om SOA-onderzoek etc over cunnilinngus. Hannolans (overleg) 14 dec 2019 09:52 (CET)
Ik heb bezwaar want Wikipedia is geen woordenboek. Beffen is spreektaal voor cunnilingus. Net als dat neuken spreektaal is voor geslachtsgemeenschap en pijpen spreektaal is voor fellatio. Gangbare spreektaal krijgt naar mijn weten altijd een doorverwijzing of redirect (zie bijv. piemel). Verder heb ik geen betrouwbare bronnen kunnen vinden waaruit blijkt dat beffen de gangbare term is in het gehele Nederlands taalgebied. Als die er zijn dan hoor ik het graag. Bijdenhandje (overleg) 8 mrt 2020 12:07 (CET)
Wat heeft 'Wikipedia is geen woordenboek' te maken met de naamgeving van artikelen? Ecritures (overleg) 8 mrt 2020 12:57 (CET)
Er zijn zoveel synoniemen vor alles rondom seksualiteit dat we er zelfs een apart artikel over hebben en die zijn afhankelijk van mode en subculturen: ik zou het zo laten. Wat vind je het voordeel van een hernoemen? Zwitser123 (overleg) 8 mrt 2020 15:50 (CET)