Ahsoka Tano

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ahsoka Tano
Personage uit Star Wars
Filmgegevens
Acteur(s) Ashley Eckstein (stem)
Andere media Star Wars: The Clone Wars (film), Star Wars: The Clone Wars (televisieserie), Star Wars Rebels
Gegevens personage
Soort Togruta
Thuiswereld Shili
Geslacht Vrouw
Hoogte 1,7 meter
Geboortedatum 36 BBY
Organisatie(s) Jedi Orde, Galactische Republiek, Rebellenalliantie
Positie(s) Jedipadawan (maar verliet uiteindelijk de orde); Rebelleninformant
Wapens Lichtzwaard (groen);
kleiner lichtzwaard (geel-groen) (The Clone Wars);
twee witte lichtzwaarden (Rebels)
Technische gegevens
Hoogte 1,7 meter
Lijst van personages

Ahsoka Tano is een personage uit Star Wars: The Clone Wars. Ze is ontdekt door Jedi-Meester Plo Koon, maar wordt opgeleid door Anakin Skywalker. Tano is van dezelfde soort als Jedi-Meester Shaak Ti; een Togruta.

Star Wars: The Clone Wars - de film (2008)[bewerken]

Tano wordt de Padawan van Anakin Skywalker tijdens de Kloonoorlogen. Ze wil graag Anakins leerling zijn, maar Anakin wil dit in eerste instantie niet. Eerst werd gezegd dat Tano een leerling van Obi-Wan Kenobi zou worden, maar Yoda besluit dat Anakin haar moet opleiden. Ze noemt Anakin "Sky Guy" en Anakin noemt haar 'Snips.' Ahsoka's eerste missie met Anakin is het vinden van de zoon van Jabba the Hutt. Als de twee Jabba's zoon kunnen afleveren bij de gangsterbaas, krijgt de Galactische Republiek toegang tot de Hutt-ruimte. Helaas voor de Jedi, willen de Separatisten, onder leiding van Graaf Dooku precies hetzelfde.

Star Wars: The Clone Wars - de serie en bijzonderheden[bewerken]

  • Ahsoka Tano is een hoofdpersonage dat zich verder ontwikkelt in de serie. Ze is al te zien geweest in seizoen 1 t/m 5 in de komende seizoenen zal ze echter niet meer voorkomen.
  • Ahsoka's stem wordt ingesproken door Ashley Eckstein, die ook een eigen kleding lijn heeft van Star Wars: Her Universe.
  • Tijdens seizoen 3 is Ahsoka ouder en heeft andere kleding.
  • Ahsoka draagt een lichtzwaard met groene kling. Later voegt ze er nog een tweede geel-groen lichtzwaard bij.
  • Ahsoka heeft een goede band met jedi meester Plo Koon. Hij ontdekte haar als Force-gevoelig en bracht haar naar de jedi-orde.
  • Aan het einde van seizoen 5 van The Clone Wars verlaat ze de jedi-orde. Na een valse beschuldiging van moord, verloor ze haar vertrouwen in de orde.

Star Wars Rebels[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Ahsoka Tano werkte als geheim agent bij de rebellenorganisatie onder de codenaam "Fulcrum" en helpt de rebellengroep van de Ghost. Bij de seizoensfinale van seizoen 1 wordt haar ware identiteit onthuld.

In seizoen 2 wordt ze geconfronteerd met de Sith Darth Vader, maar ze kent de connectie met haar voormalige meester Anakin nog niet. Ze helpt Ezra en Kanan tegen twee inquisiteurs, waarbij ze haar twee nieuwe, witte, lichtzwaarden toont. Volgens Dave Filoni, een van de makers van de serie, staat de witte kleur symbool voor haar 'reinheid', aangezien haar trouw niet bij de jedi en niet bij de sith ligt. Uiteindelijk komt ze achter de waarheid door Force-visioenen. Bij de seizoensfinale volgt de confrontatie tussen de oud-leerling en oud-meester in een Sith-tempel. Door de instorting van de tempel lijkt de uitkomst van het duel onbepaald. Ze kan nog kort worden gezien bij de ruïnes van de tempel. In het laatste seizoen werd Ahsoka gered van Darth Vader door Ezra Bridger.

Ahsoka (boek)[bewerken]

In oktober 2016 komt in de Verenigde Staten een boek uit met de naam Ahsoka. Het boek is geschreven door E.K. Johnston en zal behoren tot het Star Wars Canon.

Het verhaal moet het gat tussen The Clone Wars en Rebels vullen.