Armand Schreurs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Armand Schreurs (Hasselt, 5 mei 1952) is een Vlaams poppenspeler, cabaretier, radiopresentator, columnist, journalist.

Biografie[bewerken]

Op 1 april 1978 begon Schreurs met zijn satirisch poppentheater 'voor grote mensen'.

Schreurs werkte al sinds 1979 deeltijds voor de radio als medewerker voor programma's als Sportkaffee en Sport Te Kort. Ook was hij actief als columnist. Hij was tot 1991 sportjournalist bij de krant Het Belang van Limburg.

Van 1991 tot 2004 was Schreurs wekelijks te gast in het radioprogramma Ochtendkuren van Radio 2 met Dirk Somers en Luc Verschueren. Hij speelde er onder meer de typetjes Boer Firmin Vandeput en ministerieel chauffeur Jacky Spaas. Schreurs werd ook bekend met zijn wekelijkse telefoongesprekken, waarin hij een nietsvermoedende beller voor de gek hield. Een aantal van de beste momenten werden ook op cd uitgebracht.

Drie jaar was hij ook medepresentator van het radioprogramma Stamgasten, samen met Nico Reynaert. Tijdens de radioprogramma's De Andere Hoed en Afgefloten trad hij vaak op als imitator van trainer Raymond Goethals. Sinds 2004 presenteert Schreurs Buren met Verschueren. Hij was ook actief in Nederland als radiosportverslaggever voor de KRO, NCRV en vanaf 2005 ook voor de NOS. Hij levert er regelmatig bijdragen over de Belgische sport in het programma Langs de Lijn.

Hij had een maandelijkse column in het Vlaamse wielermagazine Cyclosprint en presenteert ook tijdens de Ronde van Frankrijk een radiocolumn.

Op 18 december 2002 stapte Schreurs voor een half jaar in de politiek voor de partij VLD, maar hij raakte met bijna 12.000 stemmen niet verkozen tijdens de Kamerverkiezingen in Limburg.

Sinds 6 juni 2015 is hij iedere zaterdag te gast in het Radio 2-programma Kleedkamergeheimen samen met Dave Peters en twee bekende Vlamingen.