Azua (stad)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Azua
Plaats in de Dominicaanse Republiek Vlag van Dominicaanse Republiek
Azua (stad)
Azua (stad)
Situering
Provincie Azua
Coördinaten 18° 28′ NB, 70° 44′ WL
Algemeen
Inwoners (2002) 56.453
Detailkaart
De gemeente Azua in de provincie Azua
De gemeente Azua in de provincie Azua
Portaal  Portaalicoon   Caraïben

Azua is de hoofdstad van de provincie Azua in de Dominicaanse Republiek. Het is een echt provinciestadje met bos in het noorden en landbouwgebied in het zuiden. Het is er warm en droog. Resten van de koloniale stad bevinden zich op de oude locatie van de stad, nu bekend als Pueblo Viejo. Azua heeft een eigen vliegveld en op vijf kilometer afstand een haven in de baai van Ocoa. De stad heeft zo'n 56.500 inwoners.

27,3% van de oppervlakte van de gemeente Azua wordt gebruikt voor exploitatie van landbouw en veeteelt. Boeren leven er onder slechte omstandigheden. Door de primitieve technieken levert hun werk nauwelijks voldoende op om te overleven. Het grootste deel van de oppervlakte is in handen van grotere bedrijven die wel gebruikmaken van moderne technologie.

De gemeente Azua heeft voordeel van het plaatsen van agrarisch-industriële bedrijven die beschermd worden door wet 409. Dit bevordert de ontwikkeling van de financiële sector. Ongeveer 70% van de beroepsbevolking werkt, waarvan ongeveer 20% in de publieke sector.

Beluister

(info)