Battlefield Play4Free

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Battlefield Play4Free
Ontwikkelaar(s) EA Digital Illusions CE
Easy Studios
Uitgever(s) Electronic Arts
Muziek Corroded
Datum van uitgave 4 april 2011
Huidige versie 1.00.222418.0
Genre(s) Actie, Schietspel
Speelmodus Online Conquest
Engine Refractor 2 Engine
Systeemeisen
Windows XP +
Navigatie
Spelserie Battlefield
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Battlefield Play4Free is een first-person shooter ontwikkeld door EA Digital Illusions CE en Easy Studios. Het werd uitgegeven door Electronic Arts en maakt deel uit van de Battlefield-serie. Hierdoor is het spel voorzien van een moderne oorlogvoeringsetting. Play4Free is gebouwd op een aangepaste versie van de Battlefield 2-engine, met verbeteringen, zoals hogeresolutieartwork en post-processingeffecten. Het spel is ook minder belastend voor de computer, vergelijkbaar met Battlefield Heroes.

Het spel is gratis beschikbaar voor spelers online, onder het Electronic Arts '"Play 4 Free"-model. Play4Free maakt gebruik van een vergelijkbare microbetalingen net als in Battlefield Heroes. Het spel werd aangekondigd in november 2010 en is sinds april 2011 in open bètafase. Gesloten bètacodes werden via e-mail al in maart gedistribueerd.

Battlefield Play4Free bevat de inhoud van zowel Battlefield 2 als Battlefield: Bad Company 2. Het spel heeft een systeem met levels, in-game winkel en de gameplay kan aangepast worden, vergelijkbaar met Battlefield Heroes. Het spel ondersteunt gevechten tot 32 spelers tegelijk. Spelers worden gekozen om te spelen als Rusland of de Verenigde Staten .

Aanpassingen aan het uiterlijk kunnen bij de registratie doorgevoerd worden: de huidskleur, haarkleur, kapsel en gezichtsbeharing kunnen ingesteld worden.

Kaarten opgenomen in Battlefield Play4Free zijn in wezen updates van klassiekers uit Battlefield 2, zoals Strike op Karkand en de Golf van Oman. Spelers hebben de toegang tot maximaal 16 voertuigen, zoals helikopters, straaljagers en tanks. Dit varieert per kaart. De upgrade "Oman map" van Battlefield 2 werd gelanceerd in januari 2011.

Battlefield Play4Free stopt op 14 Juli 2015.