Ben zo terug

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ben zo terug
Genre Komedie
Speelduur 25 minuten
Hoofdrollen John Buijsman, Gees Linnebank
Scenario Chiem van Houweninge
Muziek Joop Stokkermans
Taal Nederlands
Productie
Producent Paul Voorthuysen
Uitzendingen
Start 1999
Einde 2000
Afleveringen 46
Netwerk of omroep VARA
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Ben zo terug was een Nederlandse komedieserie uit 1999 en 2000 die werd uitgezonden door de VARA. De serie werd onder anderen geschreven door Chiem van Houweninge, die eerder afleveringen voor series als Zeg 'ns Aaa en Oppassen!!! schreef, en Joris Lutz.

Er zijn 46 afleveringen gemaakt die werden uitgezonden in twee seizoenen. Het was lang niet zo succesvol als Oppassen!!!.

Inhoud[bewerken]

De serie speelde zich af in een volkswijk in Rotterdam in kapperszaak "de Hippe knip". Ferry Pronk is de kapper en ritselaar van de eerste orde. Cockie is kapster in zijn zaak en staat min of meer onder Ferry's bescherming, aangezien haar vader in de gevangenis zit maar ook Ferry heeft geen brandschoon verleden. Akerslot is klant en een onkreukbare maar ook oerconservatieve oud politieagent (denk daarbij aan begin jaren 60 van de 20e eeuw). Hiero huurt de bovenetage en heeft er zijn atelier. Hassan huurt de kelder en heeft daar zijn confectie-atelier. Zijn "Opa Dede" zit geregeld thee te drinken in de kapperzaak maar zegt vrijwel niets en spreekt vrijwel geen Nederlands.

In de serie stond een kapperszaak centraal. Behalve kapperszaak was het ook een ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners die er konden thee drinken of flipperen. Alhoewel een komedie werden er wel maatschappelijke onderwerpen aangesproken, zoals discriminatie, onderklasse tegen bovenklasse etc.

Rolverdeling[bewerken]

Externe link[bewerken]