Bert Cosemans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bert Cosemans
Bert Cosemans
Algemene informatie
Geboren 18 augustus 1966
Geboorteplaats Sint-Truiden
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
(en) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Bert Cosemans (Sint-Truiden, 18 augustus 1966) is een Vlaams acteur. Bij het grote televisiepubliek is hij vooral bekend om zijn hoofdrollen als Pierre in Lili en Marleen en Dirk Van Baelen in Thuis en om zijn terugkerende rol als Johan Van Lancker in Flikken.

Anno 2013 speelt hij de rol van psycholoog Frederik Robrechts in de zomersoap Binnenstebuiten. Hij is ook een van de zes leden van het Antwerpse theatergezelschap Tableau nr. 1.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Cosemans is opgegroeid in Alken en is na het middelbaar onderwijs naar Studio Herman Teirlinck gegaan, waar hij in 1988 afstudeerde in de richting toneel studio. Tijdens zijn opleiding speelde hij al in verschillende theaterstukken en musicals, waaronder De Trojaden, De Spaanse Hoer, Kinderen van een Meerdere God en Anatol.

Na zijn opleiding speelde hij in diverse theaterproducties, voornamelijk bij het Raamtheater, onder andere in Deemster, een hername van De spaanse hoer, Lessen in liefde, Peer Gynt, De genodigde en De God van de Slachting.

Van 2008 tot 2011, vertolkte Cosemans de rol van Tijs in Amika.

In 2011 en 2012 toert hij rond met het theaterstuk Mankepootstekeblind voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit vertelt het verhaal van de Griekse mythe over Oedipus. Dit stuk voert hij samen op met Marianne Devriese en Sofie Van Moll.

In 2019 nam hij, samen met Peter van de Velde de rol van Emiel Segers, de vader van Staf en Louis Segers en operator in Cinema Rex in Spektakelmusical '40-'45.

Hij is getrouwd met actrice Marijke Hofkens, bekend als Leontien Vercammen uit Thuis. Samen hebben ze twee dochters.

Film[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Gastrollen[bewerken | brontekst bewerken]