Bikini (lied)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bikini
Single van:
Broederliefde in samenwerking met KM en Jayh
Van het album:
Strandje aan de Maas
Uitgebracht 27 mei 2022
Genre Nederhop, dancehall, afrobeats
Duur 3:01
Label Top Notch
Schrijver(s) Anthony Junior Dos Santos, Emerson Akachar, Jaouad Ait Taleb Nasser, Jean Samuel Seka, Jerzy Miquel Rocha Livramento, Kaene Marica
Producent(en) DjangoBeats, Heaven Sam, Jerr
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Broederliefde
2022
Klein, klein jongetje (als je groot bent)
  2022
Bikini
  2022
Stylo
Singletijdbalk van KM
2021
Echt of fake
  2022
Bikini
  2022
Sliden
Singletijdbalk van Jayh
2019
Coco
  2022
Bikini
 
Volgorde op Strandje aan de Maas
4
Brasa mi
  5
Bikini
  6
We don't stop
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Bikini is een lied van de Nederlandse rapformatie Broederliefde in samenwerking met de Nederlandse hiphopartiesten KM en Jayh. Het werd in 2022 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als vijfde track op het album Strandje aan de Maas van Broederliefde.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Bikini is geschreven door Anthony Junior Dos Santos, Emerson Akachar, Jaouad Ait Taleb Nasser, Jean Samuel Seka, Jerzy Miquel Rocha Livramento en Kaene Marica en geproduceerd door DjangoBeats, Heaven Sam en Jerr. Het is een nummer dat past in het genre nederhop met effecten uit de dancehall en afrobeats. In het lied rappen en zingen de artiesten over dames in bikini's. Bij het nummer werd er door de leden van Broederliefde een TikTok-uitdaging bedacht, waarin vrouwen in bikini een dansje moesten doen.[2] Het nummer werd bij radiozender NPO FunX uitgeroepen tot DiXte track van de week.

Het is de eerste keer dat de drie artiesten tegelijkertijd samen op een track te horen zijn. Wel werd er onderling al samengewerkt. Broederliefde en Jayh deden dit op Ku bo so, Zeg me, Ballon en Verwijderd. KM en Jayh werkten eerder samen op Openbaar.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden bescheiden succes met het lied in Nederland. Het piekte op de 26e plaats van de Single Top 100 in de tien weken dat het in deze hitlijst te vinden was. De Top 40 en haar Tipparade werden niet bereikt.