Boba Fett

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Boba Fett
Personage uit Star Wars
Boba Fett.jpg
Filmgegevens
Acteur(s) Daniel Logan (Episode II)
Mark Austin (Episode IV)
Jeremy Bulloch (Episodes V en VI)
Episodes II, IV, V, VI
Gegevens personage
Soort Mandaloriaan
Thuiswereld Kamino
Geslacht Man
Geboortedatum 32 BBY
Sterfdatum 4 ABY
Organisatie(s) Premiejagersgilde, Confederacy of Independent Systems, Galactische Keizerrijk
Positie(s) Premiejager
Wapens Mandalorian battle armor, EE-3 blaster rifle
Lijst van personages

Boba Fett is een personage uit de Star Wars-saga. Hij is de zoon van de premiejager Jango Fett, die oorspronkelijk als model heeft gediend voor het leger Clone Troopers. Boba is opgegroeid op Kamino, door zijn vader en Taun We. Tijdens een veldslag op Geonisis werd Jango gedood. Boba stapte hierna in zijn vaders voetsporen en werd zelf een premiejager.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Episode II: Attack of the Clones[bewerken | brontekst bewerken]

In Episode II verschijnt Boba Fett als een tienjarige jongen op de oceaanwereld Kamino tezamen met zijn vader. Obi-Wan Kenobi ontmoet hen wanneer hij op zoek is naar de eigenaar van een giftig pijltje afgevuurd op Zam Wesell op de planeet Coruscant. Jango Fett gaat twee gevechten aan. Boba ziet dat zijn vader Jango Fett gedood wordt door Mace Windu op de planeet Geonosis.

Episode IV: A New Hope[bewerken | brontekst bewerken]

In Episode IV treedt premiejager Boba Fett (nu volwassen) slechts een paar seconden voor het voetlicht, nadat Han Solo met Jabba de Hutt heeft gesproken over het geld dat Han van Jabba geleend heeft. Dit fragment is te zien vanaf de "Special Edition"-versie van Star Wars, uitgebracht in 1997 en de latere dvd en blu-rayversies. In de originele bioscoopfilm kwam Boba Fett niet voor.

Episode V: The Empire Strikes Back[bewerken | brontekst bewerken]

In Episode V wordt Fett door Darth Vader opgeroepen om Luke Skywalker levend te vangen, terwijl hij zelf ook nog op zoek is naar Han Solo, op wiens hoofd Jabba een prijs heeft gezet. Uiteindelijk krijgt hij Han Solo te pakken en gebruikt hij Han als lokaas om Luke naar Cloud City, de zwevende stad, te lokken. Boba Fett brengt daarna Han Solo, bevroren in carboniet, naar Jabba de Hutt, de gangsterbaas op Tatooine.

Episode VI: Return of the Jedi[bewerken | brontekst bewerken]

Boba Fett is aanwezig in het paleis van Jabba de Hutt en is ook present bij de terdoodveroordeling van Luke Skywalker, Han Solo en Chewbacca bij de muil van de Sarlacc, een monster dat zijn prooi in duizend jaar langzaam verteert. Ongelukkigerwijs belandt Boba in de bek van het beest en weten Skywalker en zijn vrienden de hele zeilboot van de Hutt op te blazen en te ontsnappen.

Expanded Universe[bewerken | brontekst bewerken]

  • Boba Fett wil wraak op de Jedi-Meester Mace Windu, omdat deze zijn vader heeft gedood. Premiejagers Aurra Sing en Bossk helpen de jonge Boba om zijn taak te volbrengen, maar slagen niet in hun opzet. Deze gebeurtenissen vinden plaats tussen Episode II en III tijdens de Kloonoorlogen in de animatieserie Star Wars: The Clone Wars.
  • Net als in Episode II spreekt acteur Daniel Logan ook de stem van Boba in voor Star Wars: The Clone Wars.
  • Boba Fett is er steeds op uit om Han Solo te vernietigen, maar deze is hem altijd te slim af.
  • Boba Fett redde eens Han Solo's leven.
  • Boba Fett overleeft de Sarlacc en gaat door met zijn beroep als premiejager.
Zie de categorie Boba Fett van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.