Brains (Thunderbirds)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Brains
Thunderbirds-personage
Geslacht Man
Haarkleur Bruin
Oogkleur Blauw
Geboortedatum 14 november 2040
Taken binnen I.R. Technisch adviseur. Ontwerper van alle machines en gadgets.
Kleur van sjerp Bruin
Stemacteur David Graham
Acteur film Anthony Edwards

Brains is een personage uit de poppen-televisieserie Thunderbirds en de drie op deze serie gebaseerde films. Hij is de ontwerper van alle Thunderbirdmachines en andere reddingsapparatuur van de International Rescue-organisatie.

Brains draagt een grote blauwe bril en hij stottert.

Brains heet eigenlijk Hiram K. Hackenbacker, volgens de speelfilm uit 2004, maar die naam wordt zelden gehoord. In de aflevering Alias Mr. Hackenbacker is dat slechts een schuilnaam.

David Graham verzorgde de stem van Brains in de televisieserie en de eerste twee films. In de live-actionfilm uit 2004 werd Brains gespeeld door Anthony Edwards.

Biografie[bewerken]

Brains is geboren op 14 november 2040[1] in Michigan. Al op jonge leeftijd was hij een technisch genie. Brains verloor zijn ouders toen een orkaan zijn woonplaats trof. Hij werd op zijn twaalfde geadopteerd door een professor van de Universiteit van Cambridge, alwaar Brains zijn studie voortzette.

Brains kwam in contact met Jeff Tracy toen die zocht naar een betrouwbare wetenschapper die hem kon helpen de International Rescue-organisatie op te zetten. De twee kwamen elkaar tegen in Parijs, en Brains accepteerde het aanbod meteen.

Brains is als ontwerper van de machines onmisbaar voor het team. In zijn vrije tijd doet hij geregeld andere uitvindingen, zoals de robot Braman. Brains staat erom bekend niet snel tevreden te zijn met een creatie en altijd dingen te willen perfectioneren.

Hoewel hij meestal vanuit de basis advies geeft gaat Brains ook af en toe met de Tracy’s mee naar een rampgebied. In de film Thunderbird 6 regelde hij zelf de redding van de bemanning en passagiers van het luchtschip Skyship One (dat hij overigens ook had ontworpen). Van tijd tot tijd doet Brains ook werk voor andere organisaties en bedrijven, maar altijd onder zijn schuilnaam.

In de film Thunderbirds uit 2004 heeft Brains een zoon, Fermat. Wie de moeder van Fermat is, is niet bekend.

Voetnoot[bewerken]

  1. Deze datum is afkomstig uit de karakterprofielen op de Nederlandse Thunderbirds dvd-reeks