Bubbles (chimpansee)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Bubbles is een mannelijke chimpansee die bekend is geworden omdat Michael Jackson hem heeft gehouden als huisdier. Bubbles is geboren in 1983 in Austin, in Texas. Michael Jackson adopteerde het dier in het begin van de jaren 80 waarna ze vaak samen werden gezien. Zo nam Michael Jackson hem bijvoorbeeld mee op zijn Bad World Tour in Japan, waar ze samen thee dronken met de burgemeester van Osaka.

Bubbles woonde voor 1988 in het huis van de familie Jackson in Encino (Los Angeles), Los Angeles. Daarna verhuisde hij met Michael mee naar Neverland Ranch. In 2004 werd Bubbles overgebracht naar het Centre for Great Apes, waar hij nu nog woont.

In de documentaire Living with Michael Jackson van Martin Bashir uit 2003 was te zien hoe Bubbles door het huis liep met een luier om zijn middel. Ook werd benoemd dat hij allerlei huishoudelijke taken uitvoerde.

Later kwamen er geruchten dat Bubbles onhandelbaar en agressief was geworden en daarom van de ranch was verwijderd. Bubbles werd in 2005 overgebracht naar het Center for Great Apes in Wauchula, Florida.