Cactus choir

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
'Cactus choir'
Studioalbum van Dave Greenslade
(Albumhoes op en.wikipedia.org)
Uitgebracht 1976
Genre progressieve rock
Duur 41:36
Label(s) Warner Music Group
Producent(en) Dave Greenslade, Gregg Jackman, Rupert Hine
Chronologie
1975
Time and tide (band Greenslade)
  1976
''Cactus choir''
  1979
The pentateuch of the cosmogony

(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Cactus choir is het eerste studioalbum van Dave Greenslade solo. In 1975 kregen de leden van de muziekgroep Greenslade ruzie en de band viel uit elkaar. Dave Greenslade had echter al liedjes geschreven voor een volgend album. Hij stapte naar een baas van Warner Music Group, Derek Taylor, en mocht van hem een soloalbum opnemen. Hij schakelde bevriende musici in uit zijn vorige bands Colosseum (Jon Hiseman) en Greenslade (Tony Reeves) en nam Cactus choir op. Het album heeft als los centraal thema de kolonisatie van West Amerika. Hoewel de synthesizerklanken van Greenslade herkenbaar zijn te vergelijken met die uit de vorige bands vond Allmusic dat de muziek minder complex was.[1].

De elpee was gestoken in een platenhoes van Roger Dean. Als muziekproducent traden op Greenslade zelf met Gregg Jackman en Rupert Hine op, achter de knoppen zaten geluidstechnici Gregg Jackman, Martin Moss en Chris Tsangarides. Simon Jeffes schreef de arrangementen en Martin Ford gaf leiding aan het orkest.

Bij de heruitgave op compact disc in 2014 was Greenslade positief over de kwaliteit en de verkoopresultaten van Cactus choir, alhoewel het de Britse albumlijst niet haalde. Warner was er minder gelukkig mee. Ze promootte het album amper, aldus in de ogen van Greenslade.

Musici[bewerken | brontekst bewerken]

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Alles geschreven door Greenslade, behalve de teksten voor tracks 2 door Jon Hiseman en 3b en 5b door Martin Hall.

Cd
Nr. Titel Duur
1. Pedro’s party 2:35
2. Gettysburg 3:54
3. Swings and roundabouts/Time makes my time 10:06
4. Forever and ever 4:03
5. Cactus choir (A.The rider; B. Greeley and the rest; C. March at sunset) 6:09
6. Country dance 5:29
7. Finale 8:27
8. Gangsters 2:57

Gangsters stond niet op de elpeeversie van het album, maar werd als bonustrack meegeperst op de compact discversie die in 2014 verscheen. Het was de herkenningsmelodie van de gelijknamige televisieserie. Producent van deze track was Mike Harding.