Caroline Ingalls

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Caroline en Charles Ingalls

Caroline Lake Ingalls, meisjesnaam: Quiner (Brookfield (Wisconsin), 12 december 1839 - De Smet (South Dakota), 20 april 1924) was een persoon, die model stond voor een personage uit Het kleine huis op de prairie.

Caroline Ingalls werd geboren als vijfde van zeven kinderen van Henry en Charlotte (Tucker) Quiner. Zij verloor haar vader toen zij vijf jaar oud was, waarna Charlotte hertrouwde met Frederick Holbrook, een boer die in de buurt woonde. Caroline was de moeder van Laura Ingalls Wilder, die een aantal (jeugd)boeken schreef, waaronder Het kleine huis op de prairie.

Toen zij zestien jaar oud was, werd Caroline onderwijzeres. Op 1 februari, 1860 trouwde zij met Charles Ingalls, en zij kregen vijf kinderen: Mary, Laura, Carrie, Freddy en Grace. Freddy stierf als baby. Zij reisden veel met het gezin, maar vestigden zich uiteindelijk in De Smet, South Dakota. Zij stierf op 20 april 1924, 84 jaar oud.

De rol van Caroline werd gespeeld door: Karen Grassle (in de televisieserie), Lindsay Crouse (Beyond the Prairie) en Erin Cottrell (in de nieuwe miniseries).