Charles Ingalls

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Charles en Caroline Ingalls

Charles Phillip Ingalls (Cuba (Allegany County (New York), 10 januari 1836 - De Smet (South Dakota), 8 juni 1902) is de vader van Laura Ingalls Wilder, die bekend is van haar serie boeken Het kleine huis op de prairie.

Ingalls werd geboren als tweede van negen kinderen van Lansford en Laura (Colby) Ingalls. Rond 1840 verhuisde de Ingalls familie van New York naar het prairielandschap van Campton Township, iets ten westen van Elgin, Illinois.

Op 1 februari 1860 trad hij in het huwelijk met Caroline Quiner en zij kregen vijf kinderen; Mary, Laura, Carrie, Freddy en Grace. Freddy stierf als baby.

Ingalls hield van reizen en vermeed het leven in grote groepen, waardoor hij met zijn gezin veel reisde en vaak verhuisd is. Uiteindelijk vestigden zij zich in De Smet, South Dakota waar hij op 8 juni 1902 op 66-jarige leeftijd stierf.

Het kleine huis op de prairie[bewerken]

De rol van Ingalls werd in de televisieserie Het kleine huis op de prairie vertolkt door acteur Michael Landon. In de Beyond the Prairie-films werd hij vertolkt door Richard Thomas, en in de nieuwste miniseries gebeurde dat door Cameron Bancroft