China (Epcot)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Chinese poort die toegang geeft tot het paviljoen
De replica van de Tempel van de Hemel
Eén van de winkeltjes van het House of Good Fortune

Het paviljoen van China is een onderdeel van de World Showcase in Epcot in het Walt Disney World Resort in Florida en werd geopend op 1 oktober 1982, tezamen met het park zelf.

Beschrijving[bewerken]

Het paviljoen van China is te betreden via een grote Chinese poort en is min of meer een samenraapsel van typisch Chinese gebouwen. De binnenplaats van het paviljoen wordt voor het grootste deel bezet door een replica van de Tempel van de Hemel uit Peking, die ook meteen toegang geeft tot de enige attractie binnen het paviljoen: Reflections of China een circle-vision 360°-film over bezienswaardigheden in China. Verder zijn er in en rondom het paviljoen verschillende poeltjes met waterlelies te vinden met daaroverheen typische bruggetjes.

Tevens zijn aan de binnenplaats van het paviljoen enkele winkeltjes te vinden die allemaal met elkaar zijn verbonden en het House of Good Fortune worden genoemd. Deze winkeltjes verkopen typisch Chinese producten. Het Lotus Blossom Cafe verkoopt kleine, typisch Chinese gerechten. Ook is er het Nine Dragons-restaurant, waar men kan gourmetten en Chinese gerechten kan eten zoals Peking eend.

In het paviljoen worden geregeld voorstellingen gehouden van Chinese acrobaten.

Faciliteiten[bewerken]

Attracties[bewerken]

Entertainment[bewerken]

  • Dragon Legend Acrobaten
  • Ontmoetingen met Mulan en Mushu

Eetgelegenheden[bewerken]

  • Lotus Blossom Cafe
  • Nine Dragons-restaurant

Winkels[bewerken]

  • House of Good Fortune

Trivia[bewerken]

  • Het paviljoen diende als de achtergrond voor de videoclip Reflection van de film Mulan, gezongen door de toen nog onbekende Christina Aguilera.
  • De werknemers in het paviljoen die in contact komen met de gasten komen oorspronkelijk uit China zelf. Disney regelt via haar internationale programma's dat werknemers bij haar paviljoens ook de nationaliteit hebben van dat paviljoen.[1]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]