Food Rocks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Food Rocks
Algemene informatie
Locatie Vlag van de Verenigde Staten Epcot
Soort attractie Animatronicsshow
Ontwerper Walt Disney Imagineering
Status Afgebroken
Opening 26 maart 1994
Sluiting 3 januari 2004
Vervangt Kitchen Kabaret
Vervangen door Soarin'
Eigenschappen
Ritduur 12 min 39 s
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Food Rocks was een animatronicsshow in Epcot in het Walt Disney World in Florida, die werd geopend op 26 maart 1994[1] ter vervanging van de gelijknamige attractie Kitchen Kabaret in het The Land-paviljoen. De animatronicsshow werd gesloten op 3 januari 2004, om plaats te maken voor de attractie Soarin'.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

De show is gethematiseerd als een benefietconcert voor goede voeding, gepresenteerd door Fud Wrapper. De show wordt echter geregeld onderbroken door Excess, een 'fastfood-heavymetalband' die een hekel heeft aan goede voeding. Aan het einde van de show verliest Excess haar kracht omdat Fud Wrapper de stekker eruit heeft getrokken met de opmerking: "No power, you guys have been unplugged. There's plenty of foods that are good to eat, but remember, always eat with moderation." (Nederlands: Geen kracht, jullie zijn eruit getrokken. Er is genoeg ander voedsel dat goed is om te eten, maar onthoud wel: eet altijd verschillend.)

De figuren uit de animatronicsshow zijn gedecoreerd als vergrote voedselobjecten met menselijke eigenschappen. De muziek die wordt gemaakt is gebaseerd op bekende liedjes door beroemde artiesten. Zo is het nummer Every Bite You Take geïnspireerd op Every breath you take door The Police. Vijf van deze artiesten spraken de parodieën zelf in: Tone Loc, Neil Sedaka, Little Richard, The Pointer Sisters en Chubby Checker.

Liedjes[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Critici vonden het verhaal beter dan de voorganger van de attractie, Kitchen Kabaret, maar vonden in tegenstelling tot de vorige de figuren uit de show minder goed gedetailleerd uitgewerkt.[bron?]