Body Wars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Body Wars
Entree
Algemene informatie
Locatie Vlag van Verenigde Staten Epcot
Themagebied Wonders of Life
Soort attractie Simulator
Ontwerper Walt Disney Imagineering
Status Afgebroken
Opening 19 oktober 1989
Sluiting 1 januari 2007
Thematisering en muziek
Thema Menselijk lichaam
Eigenschappen
Ritduur 7 min
Aantal voertuigen 4
Wachtrij
Single riders-rij Afwezig
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Body Wars was een simulator in het Amerikaanse attractiepark Epcot. Het werd geopend op 19 oktober 1989, tezamen met het Wonders of Life-paviljoen waar de attractie zich bevond. De attractie werd gelijktijdig met het paviljoen gesloten op 1 januari 2007.[1] De simulator is in 2014 ontmanteld. De ruimte waar de attractie zich bevond wordt nu gebruikt als opslagruimte voor het Epcot Food & Wine Festival.[2][3]

Opzet[3][4][bewerken | brontekst bewerken]

Wachtrij[bewerken | brontekst bewerken]

De bezoekers stappen de wachtrij in als medewerkers van het observatieteam. Er wordt ze middels videobeelden verteld dat ze level 1 en 2 van de zuivering van de huid moeten ondergaan voordat ze in een voertuig mogen stappen. Tevens wordt er informatie over de 4 voertuigen gegeven, waarin de bezoekers later plaats mogen nemen.

Instapgedeelte[bewerken | brontekst bewerken]

Er wordt verteld dat Dr. Cynthia Lair zichzelf als vrijwilligster heeft opgegeven om een splinter te onderzoeken van binnenuit het lichaam van een mens. Ze zit echter verkleind vast in het lichaam en wil eruit. Hiervoor moet ze gered worden door de bezoeker. Dat gebeurt middels het instappen in een Bravo 229, een voertuig dat verkleind kan worden. Kapitein Braddock is de kapitein van de bezoekers. De bezoeker wordt verteld dat het LGS 2050-type voertuig vóór verkleining 26 ton weegt, maar na verkleining niet meer dan een druppel water.

Rit[bewerken | brontekst bewerken]

Het voertuig, de Bravo 229, beweegt zich van de instapruimte naar de verkleinkamer. Wetenschappers zetten daar een deeltjesverkleiner op het voertuig, om het vervolgens te verkleinen en onder de huid van de proefpersoon te schieten. Ondertussen zijn er witte bloedcellen te zien, die op weg zijn naar de splinter om deze het lichaam uit te werken.

Je komt aan bij de splinter waar je dr. Cynthia Lair ontmoet. Zij wordt echter per ongeluk in een capillair gezogen als ze bezig is met het tellen van cellen. Kapitein Braddock stuurt het schip achter haar aan, de ader in, maar betreedt tegelijkertijd een nog onverkend gebied. De Bravo 229 wordt in een capillair gezogen en wordt door het hart, in de rechterhartkamer gepompt. Hierna wordt het voertuig naar de longen gepompt.

In de longen wordt dr. Lair aangevallen door een witte bloedcel. Kapitein Braddock beschiet deze cel met lasers om haar te bevrijden. Dr. Lair merkt op dat de batterij van haar voertuig leeg begint te raken. De wetenschappers in de verkleinkamer raden aan om energie af te tappen van de hersenen in het lichaam. Dr. Lair en kapitein Braddock vervolgen hun weg met het voertuig naar de hersenen, alwaar ze energie aftappen van een neuron. Vervolgens komen de voertuigen weer uit het lichaam en worden ze vergroot tot de originele grootte.

De film[bewerken | brontekst bewerken]

De film werd geregisseerd door Leonard Nimoy, geschreven door Scott Hennesy en kende de volgende rolverdeling:[5]

Acteur Personage
Tim Matheson Kapitein Braddock
Dakin Matthews Bevelhebber voertuig
Elisabeth Shue Dr. Cynthia Lair

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Body Wars van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.