Mission: SPACE (attractie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mission: SPACE
De ingang van Mission: SPACE
De ingang van Mission: SPACE
Algemene informatie
Huidige locatie Epcot, Vlag van Verenigde Staten
Soort attractie Simulator
Bouwer(s) Environmental Tectonics Corporation
Opdrachtgever Walt Disney Imagineering
Status Geopend
Opening 15 augustus 2003
Vorige locaties en/of namen
Horizons (1983-1999)
Eigenschappen
Ritduur 9 min 33 sec
Aantal voertuigen 4
Capaciteit 1.600 personen/uur
Veiligheid
Minimale lengte 1,12 m
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Mission: SPACE is een simulator in het Amerikaanse attractiepark Epcot. De attractie is niet in andere parken van Disney te vinden en is ook uniek in zijn soort.

Mission: SPACE heeft de attractie Horizons vervangen.

Rit[bewerken]

In Mission: SPACE is de gast plotseling een trainer voor een missie naar Mars. Men stapt met vier man in een simulator, met elk een specifieke taak tijdens de missie. Gedurende de rit ervaren de gasten hoe het voelt om gelanceerd te worden, aangezien de simulatoren in de ronde ruimte waar zij zich bevinden beginnen rond te draaien, waardoor de g-krachten tot 2,5G op kunnen lopen.

De attractie is voor sommige mensen vrij heftig in zijn soort. Er zijn twee gasten (aan de gevolgen van) na of tijdens de rit overleden. Daarom bestaat de attractie uit twee gedeeltes. Een deel waar de simulator wel rond draaien en het andere deel waar de simulator zich niet in een centrifuge bevindt. [1][2] Disney heeft voor gasten die geen intense ervaring kunnen genieten de groene tickets in het leven geroepen.[3] Hiermee voelt men bijvoorbeeld geen g-krachten tijdens de rit. Om van de originele attractie te genieten dient men een oranje ticket te halen bij de ingang.

Techniek[bewerken]

De techniek achter Mission: SPACE is redelijk eenvoudig. De centrifuges waarmee astronauten getraind worden zijn de basis voor deze attractie, hetzij in een mildere vorm.

In de X2 spaceshuttle wordt een CGI film getoond en synchroon aan de film zal de cabine waarin je zit draaien (zodat je tijdens de lancering in je stoel gedrukt wordt (2,4G) of juist een licht gevoel van gewichtloosheid ervaart).

Externe links[bewerken]