Citeria

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Citeria was een Nederlands automerk.

Op 17 november 1957 werd op het Nederlandse circuit Zandvoort de Citeria voorgesteld. Het was een kunststof auto met een tweecilinder BMW motorfietsmotor, waarmee de Citeria zo'n 135 km/uur kon halen.

De auto was een poging om geld dat verloren was gegaan met het Belcar-project weer terug te verdienen.

De auto was te duur om populair te worden, en de fabrikant kon zijn schulden niet betalen, waarna deze met vervalste cheques probeerde te betalen. Hij kreeg twee en een half jaar gevangenisstraf en het Citeria avontuur was geëindigd voor het zelfs maar begonnen was.

De auto had voor de winter een harde polyester kap. De (been-)ruimte was echter veel te klein en bovendien waren de remmen totaal niet geschikt voor de hoge snelheid die de auto kon halen, een gevaar op de weg. Het is was dus maar beter dat dit avontuur slechts van korte duur was.

Eind jaren 90 is de auto geheel gerestaureerd en uitgevoerd met een betere kwaliteit remmen, zodat de auto op de openbare weg niet voor iedereen een gevaar is.

De enige wagen die daadwerkelijk gemaakt werd bestaat anno 2006 nog steeds en bevindt zich in een private auto collectie. Van het zeer basale prototype, met o.a. een krukje achter het stuur in plaats van een stoel, ontbreekt ieder spoor.

Externe link[bewerken]