Continental Micronesia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Continental Micronesia
IATA

CS

ICAO

CMI

Roepletters

Air Mike

Continental Micronesia Boeing 747-243B (N33021 20520 190) (3975821460).jpg
Opgericht 1968, als Air Micronesia
Hubs Guam Antonio B. Won Pat International
Vloot eigendom van Continental Airlines
Bestemmingen 25
Frequentflyer-programma One Pass
Alliantie Star Alliance
Moederbedrijf Continental Airlines, Inc.
Hoofdkantoor Tamuning, Guam
Website http://www.continental.com
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Continental Micronesia (IATA Code: CS) is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Het hoofdkwartier van Continental Micronesia ligt in Tamuning op het VS-territorium Guam in de Grote Oceaan. Op Guam heeft Continental Micronesia haar belangrijkste hub; andere belangrijke knooppunten in het netwerk van Continental Micronesia zijn Honolulu en Saipan.

Continental Micronesia werd in 1968 in het leven geroepen en heette aanvankelijk nog Air Micronesia. Het bedrijf wordt volledig bestuurd door haar moederbedrijf, Continental Airlines, dat bovendien eigenaar is van alle vliegtuigen.

Bestemmingen[bewerken]

Vanuit haar hub in Guam vliegt Continental Micronesia op bestemmen in Azië (Tokio Narita, Taipei, Hongkong, Manilla en enkele andere vliegvelden van minder grote betekenis) , de Verenigde Staten (Los Angeles, Honolulu) en diverse eilanden in de Grote Oceaan (Palau, Micronesia, de Marianen en de Marshalleilanden).

Vloot[bewerken]

Continental Micronesia vliegt uitsluitend met Boeing 737-800 en Boeing 767-400 toestellen, die eigendom zijn van Continental Airlines. De vliegtuigen van Continental Micronesia dragen hetzelfde jasje als de toestellen van het moederconcern.

Al deze toestellen hebben de zogenaamde 'Pacific Configuration', een speciale configuratie die beter aansluit bij de behoefte in het Pacifisch gebied. Er is extra ruimte voor de economy-class en minder business-class op de Boeing 767-400 vanwege de vele toeristen die naar Hawaï vliegen.

Externe links[bewerken]