David Childs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
David Magie Childs
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsinformatie
Nationaliteit Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboortedatum 1 april 1941
Geboorteplaats Princeton (New Jersey)
Beroep architect
Childs RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

David Magie Childs (Princeton (New Jersey), 1 april 1941) is een Amerikaans architect en werkt momenteel als voorzitter emeritus voor het architectenfirma Skidmore, Owings and Merrill. Hij ontwierp daar onder andere het One World Trade Center en het Time Warner Center, beide in New York. Childs is lid van het American Institute of Architects.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Childs groeide op in zijn geboorteplaats Princeton en daarnaast in Washington D.C. en in Bedford in de staat New York. Childs ging naar de Deerfield Academy in Massachusetts en begon daarna de studie zoölogie aan de Yale-universiteit, maar stapte over naar de studie kunst en architectuur. Daarin behaalde Childs een diploma. Zijn eerste baan was van 1968 tot 1971 bij de Pennsylvania Avenue Commission, waar hij meehielp met het herontwerpen van Pennsylvania Avenue. In 1971 ging Childs werken bij de vestiging van architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill in Washington D.C.. In 1975 werd hij aangewezen als voorzitter van de Capital Planning Commission, waar hij tot 1981 werkte. Vier jaar daarna vertrok Childs die nog steeds bij Skidmore, Owings and Merrill werkte naar de vestiging in New York van dat bedrijf. Hij ontwierp daar een aantal wolkenkrabbers in New York en nog enkele andere gebouwen buiten die stad.

Childs is ook voorzitter geweest van de Commission of Fine Arts uit Washington D.C., de American Academy in Rome en de Municipal Art Society.[1]

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Childs woont samen met zijn vrouw in New York en heeft drie kinderen.

Ontwerpen (selectie)[bewerken | brontekst bewerken]

One World Trade Center

Washington D.C.[bewerken | brontekst bewerken]

New York[bewerken | brontekst bewerken]

Overig[bewerken | brontekst bewerken]

  • Amerikaanse ambassade in Ottawa (Canada)
  • Tokyo Midtown Project (Japan)
  • U.S. Courthouse Charleston (West Virginia, Verenigde Staten)