Diana Charité

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Diana Charité
Personage uit Van Kooten en De Bie
Gespeeld door Kees van Kooten
Persoonsinformatie
Geslacht vrouw
Beroep mannendeskundige
Portaal  Portaalicoon   Media

Diana Charité was een typetje gespeeld door Kees van Kooten die voorkwam in het programma Keek op de week, "In bed met" en "Deksel van de Desk" van het duo Van Kooten en De Bie waar ze haar mening over mannen ventileerde aan van Kooten en de Bie.

Het personage Charité, “voormalig soubrette”, was een zwaar opgemaakte wat oudere geblondeerde Haagse dame met groene felle oogschaduw, rode lippenstift, lange rood gelakte nagels en lange oorbellen. Verder had ze een harde, schreeuwerige en doorrookte stem, een uitgesproken mening die ze al rokende te kennen gaf. Ze was kapster geweest en had de nodige mannen versleten maar was daarna alleenstaand.

In een uitzending gaf ze haar mening over het tekort aan smakelijke mannen op de televisie met de mededeling dat er voor haar seksueel weinig viel te beleven ("soppen"). Ook klaagde ze dat vrouwen die op leeftijd komen ("oude rimpelkoppen") naar de radio gingen terwijl mannen op leeftijd ("speknekken met perkamenten hoofden") maar bleven zitten.[1]

In een andere uitzending gaf ze haar mening over een optreden van de Chippendales waarbij ze van het optreden had genoten en zat te "soppen".