Diana Charité

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Diana Charité
Personage uit Van Kooten en De Bie
Gespeeld door Kees van Kooten
Persoonsinformatie
Geslacht vrouw
Beroep mannendeskundige
Portaal  Portaalicoon   Media

Diana Charité was een typetje gespeeld door Kees van Kooten die voorkwam in het programma Keek op de week van het duo Van Kooten en De Bie waar ze haar mening over mannen ventileerde aan van Kooten en de Bie.

Het personage Charité was een zwaar opgemaakte wat oudere geblondeerde dame met groene felle oogschaduw, rode lippenstift, lange rood gelakte nagels en lange oorbellen. Verder had ze een harde, schreeuwerige en doorrookte stem met een uitgesproken mening waarbij ze altijd rookte. Ze was kapster geweest en had de nodige mannen versleten maar daarna alleenstaand.

In een uitzending gaf ze haar mening over het tekort aan smakelijke mannen op de televisie met de mededeling dat er voor haar seksueel weinig viel te beleven ("soppen"). Ook klaagde ze dat vrouwen die op leeftijd komen ("oude rimpelkoppen") naar de radio gingen terwijl mannen op leeftijd ("speknekken met perkamenten hoofden") maar bleven zitten.[1]

In een andere uitzending gaf ze haar mening over een optreden van de Chippendales waarbij ze van het optreden had genoten en zat te "soppen".