Digimon Adventure

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Digimon Adventure
デジモンアドベンチャー
(Dejimon Adobenchā)
Genre Actie, avontuur
Film
Regie Mamoru Hosoda
Studio Toei Animation
Première 6 maart 1999
Lengte 20 minuten
Tv-anime
Regie Hiroyuki Kakudou
Studio Toei Animation
Netwerk Fuji TV
Andere netwerken Vlag van Verenigde Staten Fox Network, Fox Kids, ABC Family, Toon Disney, Nicktoons
Vlag van Nederland Fox Kids
Vlag van Italië Rai 2
Vlag van Duitsland RTL 2 Tele 5 Fox Kids
Vlag van Spanje TVE2
Originele uitzending 7 maart 199926 maart 2000
Afleveringen 54
Film: Children's War Game
Regie Mamoru Hosoda
Studio Toei Animation
Première 4 maart 2000
Lengte 40 minuten

Digimon Adventure (デジモンアドベンチャー, Dejimon Adobenchā) is een Japanse animeserie uit 1999. Het is de eerste anime uit de Digimon-franchise.

De serie werd ingeluid met een korte film getiteld “Digimon Adventure”. Hierna produceerde Toei Animation 13 afleveringen. Toen die populair genoeg bleken, werd de serie uitgebreid naar 54 afleveringen en volgde er een tweede korte film; Children's War Game.

De serie was in Nederland in nagesynchroniseerde vorm te zien op Fox Kids.

Verhaal[bewerken]

Zeven kinderen, Tai, Matt, Sora, Mimi, Izzy, Joe en TK, worden terwijl ze op zomerkamp zijn ineens naar een vreemde parallelle wereld gehaald genaamd de Digi-World. Hier krijgen ze allemaal een zogenaamde digimon als partner toegewezen. Tevens krijgen ze een apparaatje genaamd Digivice, waarmee ze hun digimon kunnen laten transformeren naar een sterkere vorm.

Aanvankelijk zijn de kinderen zich niet bewust van wat er gaande is, maar langzaam wordt duidelijk dat ze met een reden naar deze wereld zijn gehaald. In het eerste deel van de serie proberen de kinderen te overleven in de voor hen vreemde wereld. Telkens wanneer ze in gevaar zijn, digivolven de Digimon naar een hoger level(champion). Na enkele afleveringen horen de kinderen van Leomon, een goede Digimon, dat zij de DigiDestined zijn, een groep kinderen die uitverkoren zouden zijn de DigiWorld te redden. De kinderen besluiten de uitdaging aan te gaan, omdat het de enige manier is waarop ze weer thuis kunnen komen. Hun eerste overwinning komt wanneer ze Devimon verslaan.

Na deze overwinning reizen de kinderen op aandringen van een man genaamd Gennai naar het continent Server, alwaar ze op zoek moeten naar de Crests. Hiermee kunnen hun Digimon nog sterker kunnen worden. Op dit continent bevechten ze de digimon Etemon.

In het tweede deel van de serie leren de DigiDestined van het Achtste Kind dat hun team compleet maakt. Hun nieuwste vijand, Myotismon, reist af naar de echte wereld om dit kind het eerst te vinden. De kinderen reizen hem achterna, waardoor de strijd in de echte wereld verdergaat. Uiteindelijk blijkt Tais zusje Kari het achtste kind te zijn. Met haar hulp verslaan de kinderen Myotismon.

In het laatste stuk van de serie keert de nu volledige groep terug naar de Digi-World om te vechten tegen een nieuwe groep tegenstanders: de Dark Masters. Nadat deze zijn verslagen komt de groep in oog te staan met de bron van alle ellende in Digi-Wold: Apocalymon. Door hem te verslaan redden ze niet alleen de Digi-World, maar ook de aarde.

Naderhand komt het moment waarop de kinderen afscheid moeten nemen van hun Digimon-vrienden en terug naar huis gaan.

Personages[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van personages uit Digimon Adventure voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

DigiDestined en hun digimon[bewerken]

Digidestined Naam Crest digimon
Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Tai Kamiya Moed Botamon Koromon Agumon Greymon MetalGreymon WarGreymon
Matt Ishida Vriendschap Punimon Tsunomon Gabumon Garurumon WereGarurumon MetalGarurumon
Sora Takenouchi Liefde Nyokimon Yokomon Biyomon Birdramon Garudamon Phoenixmon
Izzy Izumi Kennis Pabumon Motimon Tentomon Kabuterimon MegaKabuterimon HerculesKabuterimon
Mimi Tachikawa Oprechtheid Yuramon Tanemon Palmon Togemon Lillymon Rosemon
Joe Kido Betrouwbaarheid Pitchmon Bukamon Gomamon Ikkakumon Zudomon Vikemon
T.K. Takaishi Hoop Poyomon Tokomon Patamon Angemon MagnaAngemon Seraphimon
Kari Kamiya Licht YukimiBotamon Nyaromon Salamon Gatomon Angewomon Magnadramon

Schurken[bewerken]

 • Devimon: De eerste primaire tegenstander van de DigiDestined. Hij is een duivelachtige digimon die regeert over File Island.
 • Etemon: Een aapachtige digimon die rockmuziek als wapen gebruikt.
 • Myotismon: Een vampierachtige digimon. Hij reist in de serie af naar de echte wereld om het achtste kind te vinden. Na aanvankelijk te zijn verslagen verandert hij in VenomMyotismon.
 • De Dark Masters: Vier megadigimon:
  • MetalSeadramon
  • Puppetmon
  • Machinedramon
  • Piedmon
 • Apocalymon: De schepper van de Dark Masters, en de ware bedreiging voor de Digi-World.

Films[bewerken]

Er zijn twee korte films uitgebracht horend bij de anime.

De eerste, “Digimon Adventure”, is een prequel op de serie. Deze toont hoe de jongere Tai en Kari getuige zijn van een gevecht tussen een Greymon en een Parrotmon. Alle kinderen die dit gevecht zien zijn voorbestemd om DigiDestined te worden.

De tweede film, Children's War Game, speelt zich enkele maanden na de serie af. Hierin bedreigt een nieuwe digimon, Diaboromon genaamd, de Digi-World. De originele Digi-Destined worden er wederom bijgehaald om hem te verslaan. Hiervoor moeten ze echter hun crests opofferen, en daarmee ook de mogelijkheid van hun digimon om door te groeien naar het hoogste niveau.

Externe links[bewerken]