Erik van Merrienboer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Erik van Merrienboer
Hja erik van merrienboer-1547025452.jpg
Algemene informatie
Volledige naam H.J.A. (Erik) van Merrienboer
Geboren 2 februari 1966
Partij PvdA
[ Parlement.com (biografische informatie)]
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

H.J.A. (Erik) van Merrienboer (2 februari 1966) is een Nederlands politicus. Sinds 2015 is hij voor de PvdA gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant en verantwoordelijk voor de portefeuilles Ruimte en Financiën. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor Wonen, de Omgevingsvisie, het Ontwikkelbedrijf, Werklocaties en Detailhandel.

Carrière[bewerken]

Van Merrienboer heeft politicologie gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1988 tot 1999 werkte hij bij de Sociaal-Economische Raad en was betrokken bij advisering over onderwijs, arbeidsmarkt, economische structuur, Europa en budgettair beleid. Daarna vertrok hij naar de gemeente Eindhoven. Daar was hij onder meer bestuursadviseur, programmamanager grotestedenbeleid en secretaris van het contactorgaan 100.000+ gemeenten. Van 2002 tot 2006 was hij hoofd bestuurs- en beleidsadvisering. In die rol was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Brainportstrategie. Van 2006 tot 2010 was hij voor de PvdA als wethouder lid van het college van Burgemeester en Wethouders van Eindhoven en verantwoordelijk voor onder meer Mobiliteit, Milieu, Economische Zaken en Brainport, Grondzaken/Vastgoed, BrabantStad en Grotestedenbeleid. Na zijn wethouderschap was hij korte tijd interim gemeentesecretaris/algemeen directeur in Eindhoven.

Van Merrienboer vertrok in november 2010 naar de Provincie Noord-Brabant om daar Directeur Economie en Mobiliteit te worden. Medio maart 2013 werd hij door Gedeputeerde Staten benoemd tot Directeur Strategie en Beleid in de driehoofdige provinciale directie. Deze functie heeft hij bekleed tot hij in mei 2015 werd geïnstalleerd als gedeputeerde Ruimte en Financiën. en oud-gemeentesecretaris en algemeen directeur (ad interim) van de directieraad van de gemeentelijke organisatie van de Gemeente Eindhoven

Van Merrienboer vertrok in november 2010 naar de provincie Noord-Brabant om daar Directeur Economie en Mobiliteit te worden.[1] Medio maart 2013 werd hij door Gedeputeerde Staten benoemd tot Directeur Strategie en Beleid in de driehoofdige provinciale directie die uitvoering geeft aan de Agenda van Brabant.

Het Eindhovens Dagblad noemde Van Merrienboer bij zijn aantreden als gedeputeerde in mei 2015 een politiek zwaargewicht.[2]