Eurolines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Eurolines Nederland B.V.
Eurolines bus Bovo.JPG
Algemene informatie
Land Nederland
Hoofdvestiging Amsterdam
Website
Actief sinds 1990
Bedrijfsstructuur
Moederbedrijf Veolia Transdev
Aandeelhouder(s) Veolia (100%)
Aantal medewerkers 12 (exclusief inhuur)
Materieel
Bussen 1 (exclusief inhuur)
Exploitatie
Bus meerdere internationale lijndiensten
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Economie

De merknaam Eurolines omvat een groep van 29 onafhankelijke busbedrijven, die samen het grootste netwerk van lange-afstandslijnbussen vormen. In Frankrijk, Portugal, België en Nederland is Veolia Transport volledig eigenaar van Eurolines. Het netwerk omvat meer dan 500 bestemmingen op het gehele Europese continent en in Marokko.

Een aantal aspecten, zoals de kaartverkoop, wordt gezamenlijk gedaan. Ook is een gemeenschappelijke kwaliteitsstandaard vastgelegd en zijn de verkoop- en reisvoorwaarden geharmoniseerd.

Veolia[bewerken]

Eurolines Nederland B.V. is eigendom van het Franse moederbedrijf Veolia. Veolia is daarmee de grootste speler binnen het Eurolines netwerk van 29 onafhankelijk opererende busbedrijven. Veolia is eigenaar van Eurolines in zowel Frankrijk, Portugal, België en Nederland. Het hoofdkantoor van Eurolines bevindt zich boven het internationale busstation van Amsterdam gevestigd op het Julianaplein te Amsterdam.

Inhuur[bewerken]

Eurolines Nederland B.V. beschikt zelf over één bus voor het verkrijgen van de benodigde lijndienst-vergunningen. Deze bus doet dienst op de lijn Amsterdam - Parijs. De rest van de bussen waarmee gereden wordt, worden gehuurd van diverse touringcarbedrijven. De Nederlandse bedrijven die voornamelijk rijden voor Eurolines zijn Bovo Tours uit Roelofarendsveen en Jan de Wit Group uit Haarlem. Bovo Tours rijdt bijna alle lijnen tussen Amsterdam en London met materieel van maximaal vier jaar oud. Verder rijdt Bovo Tours bij drukte ook alle overige lijnen en Jan de Wit Group rijdt enkele diensten tussen Amsterdam en Parijs.

Inhaalslag[bewerken]

Over Eurolines bestaan veel vooroordelen dat de bussen door blijven rijden zonder rust te nemen en dat het materieel oud en versleten is. Sinds 1997 heeft men getracht dit imago kwijt te raken en momenteel wordt de Eurolines vloot compleet vernieuwd om zo ook de concurrentie van Megabus, ID-bus, Sinbad en overige aanbieders van internationale lijndiensten de baas te blijven. Door strenge controles van controlerende instanties zoals het IL&T is het ook niet meer mogelijk de rijtijdenwet te overtreden.

Externe link[bewerken]