Eurolines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Eurolines Nederland B.V.
Eurolines PLUS bus
Eurolines PLUS bus
Algemene informatie
Land Nederland
Hoofdvestiging Duivendrecht (Ouder-Amstel)
Hoofdkantoor Brussel, België
Website
Actief sinds 1990
Bedrijfsstructuur
Moederbedrijf Transdev
Aandeelhouder(s) Transdev (100%)
Aantal medewerkers 12 (exclusief inhuur)
Materieel
Bussen 1 (exclusief inhuur)
Exploitatie
Bus meerdere internationale lijndiensten
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Economie

De merknaam Eurolines omvat een groep van 29 onafhankelijke busbedrijven, die samen het grootste netwerk van lange-afstandslijnbussen vormen. In Frankrijk, Portugal, België en Nederland is Transdev volledig eigenaar van Eurolines. Het netwerk omvat meer dan 500 bestemmingen op het gehele Europese continent en in Marokko.

Een aantal aspecten, zoals de kaartverkoop, wordt gezamenlijk gedaan. Ook is een gemeenschappelijke kwaliteitsstandaard vastgelegd en zijn de verkoop- en reisvoorwaarden geharmoniseerd.

Verhuizing Amstelstation[bewerken]

Sinds 3 december 2014 is Eurolines verhuisd vanaf het Amstelstation te Amsterdam naar Station Duivendrecht te Duivendrecht (Ouder-Amstel). De gemeente Amsterdam had kort daarvoor de huur opgezegd van het busstation gelegen direct naast het Amstelstation aangezien zij aldaar grote herontwikkelingsplannen gepland heeft staan.

Veolia[bewerken]

Eurolines Nederland B.V. was tot voor kort eigendom van het Franse moederbedrijf Veolia. Door financiële problemen na de fusie van Veolia met Transdev is in maart 2011 besloten om de Nederlandse tak van Veolia af te stoten. Sinds de reorganisatie van 2014 valt Eurolines dan ook weer onder de vlag van Transdev om niet bij de verkoop betrokken te raken en zo in handen te blijven van het originele Veolia. Sindsdien wordt Eurolines Nederland ook bestuurd door Eurolines Parijs. Transdev was daarmee de grootste speler binnen het Eurolines netwerk van 29 onafhankelijk opererende busbedrijven. Transdev is eigenaar van Eurolines in zowel Frankrijk, Portugal, België en Nederland. Het hoofdkantoor van Eurolines bevindt zich boven het internationale busstation van Duivendrecht gevestigd op het Stationsplein 4 te Duivendrecht (Ouder-Amstel). Transdev is in Nederland verder eigenaar van onder andere Connexxion en Veolia.

Nederland[bewerken]

In Nederland doet Eurolines twaalf plaatsen aan. Niet alle bestemmingen zijn te bereiken vanaf alle plaatsen. De hoofd-hub is Station Duivendrecht te Duivendrecht vanwaar alle bestemmingen bereikbaar zijn. Opmerkelijk is dat Eurolines dit station in de boekingssystemen aangeeft als "Amsterdam Duivendrecht Station". Wanneer passagiers een ticket willen boeken naar Duivendrecht dienen zij Amsterdam te selecteren. Eurolines stopt dus officieel gezien niet in Amsterdam want het station is gelegen in de gemeente Ouder-Amstel. Verder stopt Eurolines te Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Enschede, Groningen, Hengelo, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Lijnen welke in de richting van Duitsland rijden starten veelal te Rotterdam en de lijnen in de richting van België starten veelal te Amsterdam. Vanaf Groningen is het mogelijk naar Parijs en Londen te reizen met een overstap te Station Duivendrecht. Vanaf de andere plaatsen boven Amsterdam is het niet mogelijk in de richting van België te reizen en dient men op eigen gelegenheid naar het Station Duivendrecht te komen.

Inhuur[bewerken]

Eurolines Nederland B.V. beschikt zelf over één bus voor het verkrijgen van de benodigde lijndienst-vergunningen. Deze bus doet dienst op de lijn Amsterdam - Parijs. De rest van de bussen waarmee gereden wordt, worden gehuurd van diverse touringcarbedrijven. De Nederlandse bedrijven die voornamelijk rijden voor Eurolines zijn Bovo Tours uit Roelofarendsveen en Jan de Wit Group uit Haarlem. Bovo Tours rijdt bijna alle lijnen tussen Amsterdam en London met materieel van ongeveer maximaal vier jaar oud. Verder rijdt Bovo Tours bij drukte ook alle overige lijnen en Jan de Wit Group rijdt enkele diensten tussen Amsterdam en Parijs.

Inhaalslag[bewerken]

Over Eurolines bestaan veel vooroordelen dat de bussen door blijven rijden zonder rust te nemen en dat het materieel oud en versleten is. Sinds 1997 heeft men getracht dit imago kwijt te raken en momenteel wordt de Eurolines vloot compleet vernieuwd om zo ook de concurrentie van Megabus, IDBUS, Sinbad en overige aanbieders van internationale lijndiensten de baas te blijven. Door strenge controles van controlerende instanties zoals de Inspectie Leefomgeving en Transport is het nagenoeg uitgesloten om de rijtijdenwet te overtreden.

Externe link[bewerken]

[1]

  1. http://www.eurolines.nl/over_eurolines/