Familie McCormick

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stuart en Carol McCormick
South Park-personage
Geslacht Man en vrouw
Haar Bruin en rood
Leeftijd 33 (Stuart); 24/25 (Carol)
Baan Beide werkloos
Religie rooms-katholiek
Debuut Starvin' Marvin
Stem Matt Stone en April Stewart
Lijst van personages

De familie McCormick zijn fictieve personages uit de animatieserie South Park. Stuart en Carol zijn de ouders van Kenny McCormick, een van de hoofdpersonages uit de serie. Verder hebben ze nog 2 andere kinderen; Kevin, een zoon en Karen, een dochter. De stem van Stuart wordt ingesproken door Matt Stone en de stem van Carol door April Stewart, vroeger werd haar stem gedaan door Mary Kay Bergman en Eliza Schneider.

De familie is de armste van de hele stad, iets dat Eric Cartman vaak aan Kenny duidelijk maakt. De relatie tussen Stuart en Carol lijkt in de meeste afleveringen niet erg goed. Ze zijn vaak aan het ruziën of aan het vechten. Het gezin woont in een oude bungalow, gebouwd door Stuart en Gerald Broflovski in hun jeugd.

Kinderen[bewerken | brontekst bewerken]

Kenny[bewerken | brontekst bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Kenny McCormick voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Kenny is een van de vier hoofdpersonages. Hij draagt een parka en is vooral bekend vanwege het feit dat hij telkens weer opnieuw wordt vermoord, de ene keer op een nog gruwelijkere wijze dan de andere keer.

Kevin[bewerken | brontekst bewerken]

Over Kevin is niet veel bekend. Hij heeft bruin haar en lijkt een paar jaar ouder dan Kenny, maar komt een stuk minder voor dan zijn broertje. Daarnaast spreekt Kevin nauwelijks.

Karen[bewerken | brontekst bewerken]

In de aflevering "Best Friends Forever" is bij de familie McCormick nog een meisje te zien. Ze praat niet en komt verder niet voor. Er wordt gezegd dat ze Kenny's zusje is maar dat is onzeker.

Zij is nog nooit te zien geweest op South Park Elementary, de school waar alle hoofdpersonages op zitten.