Fenway Park

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fenway Park

Fenway Park is het honkbalstadion van de Boston Red Sox.

Fenway Park opende op 12 april 1912 samen met het niet meer in gebruik zijnde Tiger Stadium van de Detroit Tigers. Dit maakt Fenway Park het oudste nog steeds gebruikte stadion van Major League Baseball. Karakteristiek aan het stadion is de grote groene muur, "The green monster", aan het einde van het linksveld.

Het stadion ligt in de wijk "Fenway" dicht bij het centrum van Boston, Massachusetts. In de volksmond in Boston heet het stadion eenvoudigweg "Fenway".

De jaarlijkse Major League Baseball All-Star Game werd in 1946, 1961 en 1999 in Fenway Park gespeeld. Toen Fenway Park geopend werd, was het geen voorpaginanieuws omdat het plaatsvond vijf dagen na het zinken van de RMS Titanic.

Vroegere clubs die in Fenway Park speelden[bewerken]

Behalve de Boston Red Sox hebben ook andere clubs in Fenway Park gespeeld. Sommige van deze clubs speelden er zelfs Amerikaans voetbal (NFL en AFL).

Feiten[bewerken]

  • Geopend op 20 april 1912
  • Ondergrond: Gras
  • Constructiekosten: $650.000 US$.
  • Architect: Osborn Engineering Corp.
  • Capaciteit: 38.805

Fenway Park in films[bewerken]

Trivia[bewerken]

In de game Fallout 4, die zich afspeelt in de ruïnes van Boston en haar omgeving, is de grootste nederzetting van het spel, Diamond City gevestigd in de overblijfselen van Fenway Park. Karakteristieke elementen uit het stadion zoals the green monster, de muur in het buitenveld, komen in deze game terug.

Externe link[bewerken]

Voorganger:
Forbes Park
Major League Baseball All-Star Game
1946
Opvolger:
Wrigley Field
Voorganger:
Candlestick Park
Major League Baseball All-Star Game
1961
Opvolger:
D.C. Stadium
Voorganger:
Coors Field
1999 Opvolger:
Turner Field