Final Fantasy Mystic Quest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Final Fantasy Mystic Quest
Mystic Quest Legend
Ontwikkelaar Square
Uitgever JP/NA: Square
EU: Nintendo
Muziek Ryuji Sasai
Yasuhiro Kawakami
Uitgebracht NA: 5 oktober 1992
JP: 10 september 1993
EU: 1993
Genre Computerrollenspel
Spelmodus Singleplayer
Platform Super Nintendo Entertainment System
Navigatie
Spelserie Final Fantasy
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Final Fantasy Mystic Quest, uitgebracht als Mystic Quest Legend in PAL-regio's en als Final Fantasy USA: Mystic Quest in Japan, is een Computerrollenspel (RPG) voor de Super Nintendo Entertainment System. Het spel werd uitgebracht als een spin-off van Square's populaire Final Fantasy serie van computerspellen. Final Fantasy Mystic Quest werd voor het eerst uitgebracht in Noord-Amerika in 1992 en werd neergezet als een "vereenvoudigde role-playing game" in een poging om het genre uit te breiden. Het spel presentatie en de battle-systeem is in grote lijnen vergelijkbaar met die van de hoofdserie, maar verschilden in de opname van de action-adventure game-elementen. Samen met Final Fantasy Adventure, was Final Fantasy Mystic Quest de eerste Final Fantasy game dat is uitgebracht in Europa.

In het spel bestuurt de speler een jongeman met de naam Benjamin in zijn zoektocht om de wereld te redden. Zijn doel is om een set van gestolen kristallen terug te winnen die bepaalt wat de staat is van de vier elementaire krachten in de wereld.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

De gameplay vindt een afwijking van de hoofdserie in een verscheidenheid van manieren.

  • De vijanden zijn in kerkers gewoon zichtbaar en de speler kan ze bestrijden door naar hen toe te lopen. Dit elimineert de willekeurige gevechten. Wel bevinden vijanden zich vaak in flessenhalzen in dungeons, dus zal toch een minimumaantal vijanden moeten worden verslagen;
  • Ook op de wereldkaart zijn geen willekeurige gevechten. In plaats daarvan kan de speler op 'slagvelden' monsters verslaan, en hiermee sterker worden en nuttige voorwerpen bemachtigen.
  • Benjamin krijgt bij tijd en wijle een strijdmakker die een bepaalde tijd met hem meereist en -vecht, zodat de groep dus uit maximaal 2 karakters bestaat. De medestrijders worden in gevechten door de computer bestuurd.
  • Er bestaan 3 soorten magie: zwarte magie, witte magie, en tovenaarsmagie. Iedere categorie kent 4 spreuken wat het totaal op 12 brengt. Dit is minder dan in de meeste andere Final Fantasy spellen.
  • Wapens, schilden, harnassen etc. worden automatisch uitgerust en hoeven niet meer manueel aangebracht te worden. Er bestaan 4 soorten wapens: bijlen, zwaarden, klauwen en bommen. De speler kan kiezen welk soort wapen hij gebruikt, maar het spel geeft Benjamin automatisch het sterkste wapen in elke categorie uit de inventaris. Het aantal wapens is ook beperkter dan in de meeste andere Final Fantasy spellen.

Om deze reden is het spel vooral geschikt voor wat jongere kinderen.

Platforms[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Platform
1992 Super Nintendo Entertainment System (SNES)
2010 Virtual Console (Wii)

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Beoordeeld door Jaar Platform Score
Mega Fun 1993 SNES 83%
RPGFan 2000 SNES 79%
N-Force 1993 SNES 76%
RPGFan 2007 SNES 75%
HonestGamers 2004 SNES 70%
Nintendo Life 2010 Wii 70%
Thunderbolt Games 2004 SNES 70%
HonestGamers 2002 SNES 60%
neXGam 2002 SNES 53%
Defunct Games 2010 Wii 42%

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]