Four Rooms

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Four Rooms
Regie Allison Anders
Alexandre Rockwell
Quentin Tarantino
Robert Rodriguez
Producent Lawrence Bender
Scenario Allison Anders
Alexandre Rockwell
Robert Rodriguez
Quentin Tarantino
Hoofdrollen Tim Roth
Madonna
Valeria Golino
Jennifer Beals
Antonio Banderas
Bruce Willis
Quentin Tarantino
Muziek Combustible Edison
Montage Margie Goodspeed
Elena Maganini
Sally Menke
Robert Rodriguez
Cinematografie Rodrigo García
Buillermo Navarro
Phil Parmet
Andrzej Sekula
Distributie Miramax Films
Première 16 september 1995
Genre Komedie
Speelduur 90 min.
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget 4 miljoen Amerikaanse dollar
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Four Rooms is een Amerikaanse komische film uit 1995. Het zijn vier verhalen die in een hotel in Los Angeles tijdens Oud & Nieuw plaatsvinden. Tim Roth speelt min of meer de hoofdrol in al deze verhalen. Naast hem zijn onder andere Bruce Willis, Antonio Banderas en Madonna te zien.

De film werd geregisseerd door Allison Anders, Alexandre Rockwell, Robert Rodriguez en Quentin Tarantino. Ieder nam een deel van de film onder handen. De soundtrack werd gemaakt door Combustible Edison.

Samenvatting[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Honeymoon Suite - The Missing Ingredient[bewerken | brontekst bewerken]

  • Door Allison Anders

Dit verhaal introduceert de hoofdpersoon Teddy de "bellboy" die tijdens Oud & Nieuw in een hotel werkt. Teddy komt in de bruidssuite terecht waar een groep heksen een brouwsel maken, waarmee zij een vloek van 40 jaar geleden op hun godin willen terugdraaien. Ieder van hen moet een ingrediënt in de pot gooien tijdens het ritueel. Er ontbreekt echter nog sperma als ingrediënt, en Eva krijgt de opdracht om Teddy hiervoor te verleiden.

Room 404 - The Wrong Man[bewerken | brontekst bewerken]

  • Door Alexandre Rockwell

Teddy wordt opgeroepen voor roomservice en komt in kamer 404 per ongeluk terecht in een zogenaamde gijzeling van een man en vrouw. Hij wordt onmiddellijk aangezien voor een ingehuurde gigolo, omdat Teddy de gijzeling opvat als een echte. Jennifer Beals, op dat moment de vrouw van Rockwell, speelt de vrouw.

Room 309 - The Misbehavers[bewerken | brontekst bewerken]

  • Door Robert Rodriguez

Een man en vrouw willen met hun twee kinderen uit gaan, maar besluiten dat ze meer 'plezier' zullen hebben, als ze de kinderen in het hotel achterlaten. Ze betalen Teddy $500, als hij op de kinderen let en de vader geeft hem de uitdrukkelijke waarschuwing zich niet te misdragen. Nadat de kinderen de verantwoordelijkheid van Teddy uittesten, vinden ze een naald in de kamer en drinken een hele fles champagne, wat uitmondt in slecht gedrag. Ook vinden ze een dode vrouw in het matras.

Penthouse - The Man from Hollywood[bewerken | brontekst bewerken]

  • Door Quentin Tarantino

Teddy wordt naar het dakappartement geroepen, dat wordt bewoond door de beroemde regisseur Chester Rush en zijn vrienden, met een blok hout, een emmer ijs en een hakmes. Nadat hij kennis heeft gemaakt met Teddy, biedt Chester hem 1000 dollar aan om mee te doen aan een spel uit "The Man from The South" (in de film refereren ze aan "The Man From Rio, dit klopt echter niet), een verhaal door Roald Dahl.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]