Naar inhoud springen

Hostel: Part II

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hostel: Part II
Alternatieve titel(s) Hostel 2
Regie Eli Roth
Producent Quentin Tarantino
Scenario Eli Roth
Hoofdrollen Jay Hernandez
Lauren German
Roger Bart
Vera Jordanova
Muziek Nathan Barr
Distributie Lionsgate
Première 8 juni 2007
Genre Horror
Speelduur 93 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $10.200.000
Opbrengst $35 miljoen
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 5
Voorloper Hostel
Vervolg Hostel Part III
Officiële website
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Hostel: Part II is een Amerikaanse horrorfilm uit 2007 onder regie van Eli Roth, die ook het verhaal schreef. De productie is een vervolg op Hostel uit 2005, die Roth eveneens schreef en regisseerde. Dit tweede deel kreeg in december 2011 eveneens een opvolger in de vorm van Hostel Part III, waaraan Roth niet meer meewerkte.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Na zijn ontsnapping uit Slowakije is Paxton een gebroken man. Nachtmerries regeren zijn nachten en overdag ziet hij achter elke boom een vijand. Zijn vriendin heeft grote moeite met zijn gedrag. Wanneer ze op een morgen de kamer inloopt, blijkt alleen dat Paxtons angst niet ongegrond was. Ze treft zijn lichaam onthoofd in huis aan. Elders ontvangt Elite Hunting Club-baas Sasha tot zijn tevredenheid een doos met daarin Paxtons hoofd.

De Amerikaanse kunststudentes Beth, Whitney en Lorna gaan samen op vakantie. Op advies van model Axelle gaan ze met haar mee naar een accommodatie in Slowakije, 'met geweldige kuuroorden en lage prijzen'. Daar aangekomen blijken ze heimelijk winkelwaar te zijn voor de klanten van een vermomd martel- en slachthuis voor menselijke slachtoffers. De receptionist van het hostel waar de vrouwen intrekken, zet scans van hun paspoorten op een eBay-achtige veiling, exclusief toegankelijk voor leden van de Elite Hunting Club. De hoogste bieder op de 'koopwaar' mag die op elke gewenste manier martelen en afslachten.

Zakenman Todd reist op dat moment ook af naar Slowakije met zijn bedeesde vriend Stuart, die hij als verrassing wil trakteren op een dagje gebruikmaking van de diensten van de Elite Hunting Club. Om dit te doen, plaatst hij de hoogste biedingen op de veilingen voor Beth en Whitney.