Gebruiker:5t9/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arnout Van den Bossche
5t9/Kladblok
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Arnout Van den Bossche (1974) is een Vlaamse stand-upcomedian en burgerlijk ingenieur. In 2009 won hij Humo's Comedy Cup[1]. Kenmerkend voor zijn stijl is het gebruik van zijn flip-over met stiften en zijn maatpak met gecombineerde das, bril en schoenen.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Arnout Van den Bossche is geboren in Aalst. Zijn moeder is afkomstig van Aalst en zijn vader van Hofstade bij Aalst. Hij woonde in Hofstade (Aalst) tot zijn 6 jaar waarna hij verhuisde naar Ninove. Hij liep school in het Heilig Hart Instituut en het Sint Aloysius college te Ninove. Daarna studeerde hij voor burgerlijk ingenieur materiaalkunde aan de KUL. Na zijn studies ging hij achtereenvolgens werken voor Siemens, Altran, Belgacom en het Innovatiecentrum West-Vlaanderen. Tijdens zijn loopbaan behaalde hij een bijkomend diploma in de bedrijfseconomie aan de UGent. Tijdens zijn professionele loopbaan werkte hij onder meer als aankoop analyst, productie planner, project ingenieur, kwaliteit manager, business consultant, proces ingenieur, product en proces owner, account technical consult, complex bid manager en innovatie management adviseur.

Voorstellingen[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2010: De Relatiefluisteraar
  • 2016: Burn-out voor Beginners

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Arnout Van den Bossche leerde als student goochelen met kaarten. Voor een studentshow ontwikkelde hij een jongleur act die hij later nog zou spelen tijdens zijn comedyloopbaan. Toen hij begon te werken als ingenieur in 1997 maakte hij kennis met stand up comedy door een workshop bij de Hoegaarden Stand up Tour. Deze tour was georganiseerd door Hoegaarden in verschillende Hoegaarden cafés in België. Hier zag hij Raf Coppens en Bob Maclaren voor het eerst aan het werk. Dankzij deze workshop kwam hij in contact met de Gentse improvisatie groep de Lunatics. Door deze contacten kon hij mee toeren met andere toen nog beginnende stand up comedians als Wouter Deprez, Henk Rijckaert, Freddy De Vadder, Nigel Williams, Piv Huvluv, Gunter Lamoot, Bert Gabriëls en vele anderen. Stand up comedy was een hobby tot hij in 2009 de Humo's Comedy Cup won. Twee weken later won hij met dezelfde act het Deltion Cabaret Festival in Zwolle. Hij nam toen een jaar loopbaanonderbreking om verder te bouwen aan zijn comedy carrière.

Uit die winnende act is dan de voorstelling 'De Relatiefluisteraar' ontstaan waarmee hij van 2010 tot 2015 toerde in België en Nederland.

Op 1 oktober 2014 werd deze voorstelling uitgezonden op Eén.

In 2016 ging zijn tweede show 'Burn-out voor Beginners' in première in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Stijl[bewerken | brontekst bewerken]

Arnout speelt met het typetje van de lesgever of consultant en het gegeven van een workshop. In zijn voorstellingen zijn dan ook elementen als een flip-over, projectie scherm, beamer en maatpak steeds aanwezig. Zijn humor vindt hij in dagdagelijkse herkenbare situaties en in niet-actualiteit gebonden thema's zoals relaties tussen mannen en vrouwen, het werk, kinderen, collega's en bazen.

Kenmerkend voor zijn uiterlijk is het maatpak waarbij de das, bril en schoenen steeds dezelfde in dezelfde accentkleur zijn.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]



Zie de categorie Arnout Van den Bossche van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.


Categorie:Vlaams cabaretier Categorie:Vlaams komiek