Gebruiker:Annerobe/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In bewerking


Roger Beets
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Roger Beets
Geboren Arnhem, 1 april 1952

Roger Beets (Arnhem 1 april 1952) is de zoon van Kolonel der Grenadiers Ted Beets (1908-1990), voormalig Commandant Commandotroepen (1952-1954) en van de Troepenmacht in Suriname TRIS(1958-1963) en achterkleinzoon van Reserve Lt. Kolonel der Infanterie Tede Beets, drager van de Militaire Willemsorde (1946).

Roger Beets is voormalig woordvoerder van ‘swerelds grootste eendaagse wandeltocht, de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek (2007-2017) en voorzitter van de Stichting Airborne Herdenkingen te Oosterbeek. Hij verzorgt ieder jaar in september als ceremoniemeester, de Airborne herdenking op het Airborneplein (Berenkuil) in Arnhem, in het kader van de herdenkingen van de Slag om Arnhem.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Roger Beets bekleedde in zijn carrière uiteenlopende functies op het gebied van sales, promotions, marketing en communicatie en voorlichting. Via o.a. de industriële klimaattechniek, uitgeverijen, de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs in Utrecht, het Gelredome in Arnhem, de munten- en penningenhandel, belandde hij tenslotte in de ICT. Is eigenaar van marketingcommunicatie bureau Pocket Design.

In zijn vroege carrière zette hij zich in als vrijwilliger bij de toenmalige ziekenomroep Radio Radboud in Nijmegen, waar hij enige tijd voorzitter van de programmacommissie was. Bekleedde bij diverse werkgevers verschillende bestuursfuncties van de betreffende personeelsverenigingen, o.a. voorzitter Contact Centrum Jaarbeurspersoneel.

Sedert 1995 is Roger Beets in zijn vrije tijd betrokken bij Airborne activiteiten in de Airborne Regio in Gelderland , in het kader van de Slag om Arnhem. Als vrijwilliger van de Airborne Wandeltocht, werd hij later het eerste civiele bestuurslid en uiteindelijk woordvoerder en vicevoorzitter van de organiserende Politie Sport Vereniging Renkum. Op de wandeldag zelf (1e zaterdag in september) is hij spreekstalmeester bij het officiële defilé en de intocht.

Via de toenmalige PSVR voorzitter Pouwel Vos raakte Roger Beets betrokken bij de jaarlijkse Airborne herdenkingen in de regio Arnhem. In het jaar voor het overlijden van Pouwel Vos, nam Roger Beets de honneurs waar als ceremoniemeester van de Airborne herdenking op het Airborneplein in Arnhem en vervult deze functie nog steeds. Na enkele jaren de communicatie te hebben verzorgd voor de Stichting Airborne Herdenkingen, werd Roger Beets in 2018 benoemd tot voorzitter van de stichting.

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

[1] [2] [3] [4] [5]


  1. De Gelderlander, vrijdag 20 september 2019, regio Arnhem, pagina 5 “Het vrijdaginterview”
  2. [1]Diverse publicaties
  3. [2] Magazine Nationaal Comité
  4. [3] TRIS.BLAD Stichting TRISKONTAKTEN, april 2019
  5. [4] Oosterbeek Beleeft, diverse jaargangen, diverse edities o.a. 5e jaargang 2019, blz 28