Gebruiker:Bemoeial/Klaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nomen est omen 😉
maar verder valt het wel mee hoor...
Comments please on the talk/overleg page.

(I read/write Nederlands and English and read Deutsch, Français, Español)


  • Wikipedia is een gemeenschapsproject met als doel in elke taal vanuit een neutraal standpunt een vrije encyclopedie op het web te creëren.
    Vrij betekent niet dat iedereen maar wat aan kan rotzooien; integendeel.
    Vrij heeft alles te maken met de Vrije documentatie licentie.
    Vrij betekent ook dat iedereen alles vrijelijk kan bewerken en dat moet kunnen blijven doen.
  • Ik zie de idee van Wikipedia graag vertaald in zo min mogelijk, maar wel duidelijke richtlijnen, regels en conventies.
  • Overleg over Wikipedia voer ik uitsluitend op Wikipedia. Niet via email, skype of IRC. Mijn overlegpagina is dan ook de plek waar je terecht kunt als ik niet met Wikibreak ben.
  • Het Ideale artikel is naar mijn smaak niet te kort, maar zeker ook niet te lang; artikelen die langer zijn dan ca. 2 schermpagina's zijn naar mijn idee niet goed onderhoudbaar (en niet goed leesbaar op een scherm) en zouden gesplitst moeten worden.
  • Ik ben voorstander van beginnetjes; beginnetjes zijn geen doel om naar te streven - integendeel - maar wel oneindig veel beter dan niets. Overigens zou wat mij betreft een 'dit is een beginnetje' melding alleen moeten staan bij artikelen, die uit niet meer dan 1 of twee volzinnen bestaan. Meer dan dat → beginnetje af.
  • Ik ben nogal gehecht aan consistentie in opmaak, vandaar dat ik artikeltjes die er - in mijn ogen - hinderlijk anders uitzien dan de meeste soortgelijke artikeltjes meestal even langs de expliciete dan wel impliciete conventies zal leggen.
  • Als discussies te veel op de man/vrouw gespeeld gaan worden haak ik af - vind ik zonde van mijn tijd.

pagina's in mijn gebruikersruimte overlegpagina's in mijn gebruikersruimte Meta
Check gebruik commons afbeeldingen Editcounter Uitgangspunten

Ster van verdienste uitgereikt door Flyingbird 31 jul 2004 19:26 (CEST) aan gebruiker Bemoeial voor vele bemoeienissen die de kwaliteit van Wikipedia globaal gezien zeer ten goede komen.


Ster van verdienste tevens uitgereikt door oscar vanwege de onvermoeibare zinvolle bemoeiïngen!!! oscar


MagischeGrensSter alsnog uitgereikt door Flyingbird 11 nov 2004 00:11 (CET) voor het schrijven van het 15.000e artikel op 12 nov 2003 (beter een jaar laat dan nooit, hoop ik) en ook voor het 35.000e artikel.


MagischeGrensSter uitgereikt door Dedalus 15 jun 2005 13:28 (CEST) voor het schrijven van het 75.000e artikel op 15 juni 2005 (beter meteen dan een jaar te laat, hoop ik).


Voor het al 10 jaar aanwezig zijn op en inzet voor Wikipedia door Goudsbloem (overleg) 25 aug 2013 13:22 (CEST)