Gebruiker:BrunoOpdeBeek/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bruno Op de Beek
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 22 mei 1977
Geboorteplaats Broechem[1]
Portaal  Portaalicoon   Media

Bruno Op de Beek (Broechem 22 mei 1977) is een Belgisch scenarist, radio- en televisiepresentator bij de Brusselse stadszender BRUZZ.

Opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Op de Beek ging naar school in het Sint-Jan Berchmanscollege van Westmalle en volgde de richting Economie - Moderne Talen.

In 2000 studeerde Op de Beek af aan het RITCS als Master in de audiovisuele kunsten medium radio productie en regie. Zijn masterproef was een radioformat dat hij samen met Bart Vanhoudt uitwerkte. Het humorprogramma “Kollonel” was bedoeld als zondagmiddagprogramma voor Studio Brussel en combineerde een standaard radioprogramma met interviews, docu-fictie, reportages en frisse muziek.[2]

Radiowerk[bewerken | brontekst bewerken]

Op de Beek begon zijn carrière in 2000 bij de toenmalige regionale zender tvbrussel, om later ook presentator te worden van verschillende radioblokken bij radiozender FM Brussel. Hij presenteerde bij de televisiezender tvbrussel het jongerenmagazine Con Brio, en werd later het gezicht van een wekelijkse filmrubriek.

Televisiewerk[bewerken | brontekst bewerken]

Bruno Op de Beek is ook televisiemaker en werkte mee aan

Scenarist[bewerken | brontekst bewerken]

Naast zijn regionale radio- en televisiewerk was Bruno Op de Beek ook scenarist van het populaire radioprogramma Commissaris O op Studio Brussel, waarin hij ook als Agent Op de Beek te horen was. Ook presenteerde hij op diezelfde zender een tijd lang "Was Het Nu 70, 80 of 90".