Gebruiker:FabioDekker/SV OKK

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
S.V. O.K.K.
Algemene gegevens
Opgericht 22 maart 1882
Plaats Marsdiepstraat, Den Helder
Website https://www.okkdenhelder.nl/
Portaal  Portaalicoon   Sport

Sportvereniging OKK is een omnisportvereniging uit Den Helder, opgericht op 22 maart 1882. De afkorting O.K.K. staat voor Oefening Kweekt Kunst. Sinds de oprichting is de club actief in verschillende sporttakken, zoals gymnastiek, turnen, badminton, volleybal, aerobics, aquarobics en voorheen ook schermen en voetbal.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

Op 22 maart 1882 werd in Den Helder de Scherm- en Gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kunst opgericht. In de loop der tijd werd het schermen minder en bleef alleen de gymnastiekvereniging over. Inmiddels is O.K.K. een grote omnisportvereniging geworden, waar naast gymnastiek en turnen nog diverse andere sporten worden beoefend, zoals zoals badminton, volleybal, aerobics, aquarobics en voorheen ook schermen en voetbal.

Op 22 maart 2007 bestond de vereniging 125 jaar en kreeg OKK van de gemeente Den Helder de zilveren erepenning uitgereikt.

Sporttakken[bewerken | brontekst bewerken]

Voetbal[bewerken | brontekst bewerken]

De Sportvereniging O.K.K. was één van de eerste voetbalclubs in Den Helder, opgericht in 1901. Vanaf het oprichtingsjaar werden de eerste voetbalwedstrijden gespeeld op het voormalige Galgenveld te Huisduinen, waar iedere Helderse club uit die tijd speelde. Onder leiding van oefenmeester Jan van Bo nam O.K.K. aan het begin van de 20e eeuw driemaal deel aan de Heldersche voetbalcompetitie, die georganiseerd werd door de vereniging ,,Volksweerbaarheid" (V.W.B.H.). De uitslagen tussen 1901 en 1903 zijn tot dusver onbekend.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Categorie:Sportvereniging in Noord-Holland Categorie:Voormalige Nederlandse voetbalclub