Gebruiker:Rodejong/ArchiefArtikeloverleg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Goedemiddag en wees welkom.

N A V I G A T I E      L · E · O
Dit is een gebruikerspagina van Rodejong - Categorie van Rodejong (Overleg)
Mocht je een vraag hebben, of je wil me iets zeggen, klik dan hier. Ik antwoord in de regel binnen vierentwintig uur.

Tekst

USER

TALK & EMAIL

LIJST MET WIJZIGINGSVOORSTELLEN (OVERLEG)

To Do & Projecten & Zandbak

Sjablonen & Tools

Afbeeldingen & Lemmata: Bornholm, 1 & 2

Archief

Bronnen, DA-NL/NL-DA & Boekenkast & Linkjes

Handig

Aankondigingen | Aanmelding moderatoren | Overzicht opiniepeilingen | Stemlokaal | Specialpages
Op 26 mei 2018 is het aantal te bewerken artikelen verdubbeld van 16 naar 32 per 336 uur/14 dagen zoals geregeld in Arbitragezaak Rodejong en RJB.

Eerste edit maakte ik 18 jaar en 242 dagen geleden.

tekst


Rø (plaats)[bewerken | brontekst bewerken]

"Minste"[bewerken | brontekst bewerken]

De parochie van Rø is de minste in de proosdij...; zonder nadere duiding is niet duidelijk wat minste hier precies betekent. Heeft het te maken met een (kerkelijke) hiërarchie? Zo ja, kan dat in de tekst iets beter worden toegelicht? De Wikischim (overleg) 15 okt 2016 17:25 (CEST)

Euh... de kleinste-, de minste- parochie. Wellicht dat kleinste dan beter is. Ik pas het aan.  Kind regards,   Rodejong   💬 Talk ✉️ Email  📝 Edits  👀 Auth  🕘 →  15 okt 2016 20:24 (CEST)

Wikipedia vs. Wikivoyage[bewerken | brontekst bewerken]

De stijl waarin de sectie "Toerisme" grotendeels is geschreven is eigenlijk niet zo geschikt voor Wikipedia, onder meer door woorden als imponerend. Rodejong, ben je ook bekend met Wikivoyage? voy:Rø zou in dit geval een eigen pagina kunnen worden. Daar kan de huidige tekst dan misschien nog het beste heen. De Wikischim (overleg) 15 okt 2016 17:39 (CEST)

Hoi De Wikischim. Het is eigenlijk zo vertaald vanaf de Deense Wikipedia, waar het ook zo staat. Ik zal het wat aanpassen.
Ja Wikivoyage ken ik. Ik heb daar reeds voy:Bornholm geschreven.
Beter zo?  Kind regards,   Rodejong   💬 Talk ✉️ Email  📝 Edits  👀 Auth  🕘 →  15 okt 2016 20:26 (CEST)
Was idd. al beter, maar ik heb het nog wat verder herschreven. Ik ga er even van uit dat met Rø leeft van toerisme is bedoeld dat het toerisme er een belangrijke bron van inkomsten is. Ik heb voor die laatste formulering gekozen omdat die qua stijl iets beter in een encyclopedie past. De Wikischim (overleg) 15 okt 2016 22:17 (CEST)
Dat klopt inderdaad. Bedankt. Had je nog op Voy gekeken?  Kind regards,   Rodejong   💬 Talk ✉️ Email  📝 Edits  👀 Auth  🕘 →  15 okt 2016 22:19 (CEST)
Ik zie het nu! Je hebt net een paar weken terug de pagina over Bornholm flink uitgebreid. Mooi werk zo te zien. Op Wikivoyage is het dus ook niet zo "erg" als je bijv. een woord als imponerend gebruikt. Hier moeten we wat dat soort zaken betreft nu eenmaal erg streng zijn... De Wikischim (overleg) 15 okt 2016 22:21 (CEST)
Blijkbaar verschilt de mening hierover op de NL:WP ook met die van DA:WP. want daar worden zulke woorden wel vaker gebruikt.  Kind regards,   Rodejong   💬 Talk ✉️ Email  📝 Edits  👀 Auth  🕘 →  15 okt 2016 22:25 (CEST)