Georges Jacobs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Georges Christian Henri Xavier Marie Ghislain (Georges) graaf Jacobs de Hagen (Brussel, 4 september 1940) was een Belgisch bestuurder.

Levensloop[bewerken]

Jacobs was de vijfde van de acht kinderen van notaris Jean-Pierre Jacobs (1909-1973) en Marie-Louise Boonen (1910-1993). Zijn vader werd in 1965 in de erfelijke Belgische adel opgenomen. Hij trouwde met jonkvrouw Christine de Woot de Trixhe de Jannée (1945) en ze kregen twee zoons en een dochter.

Georges werd doctor in de rechten, licentiaat in de economische wetenschappen en 'master of arts in economics' (Berkeley University). Hij begon zijn loopbaan als medewerker bij het Internationaal Monetair Fonds. Zijn activiteiten in het ondernemingsleven bekroonde hij als voorzitter van de raad van bestuur van Union Chimique Belge en van Delhaize Groep. Daarnaast werd hij:

Eerbetoon[bewerken]

Jacobs werd tot baron benoemd in 1997, een titel overdraagbaar op al zijn nakomelingen. Hetzelfde jaar mocht hij, voor zichzelf en opnieuw alle nakomelingen, de familienaam wijzigen in Jacobs de Hagen. In 2013 werd hij bevorderd tot graaf, titel toepasselijk op hemzelf en al zijn kinderen, met overdraagbaarheid op de mannelijke nazaten.

Hij was commandeur in de Orde van het Heilig Graf.

Hij was verder:

Literatuur[bewerken]

  • Y.-W. DELSENNE & J. HOUYOUX, Le nouveau dictionnaire des Belges, Brussel, 1998.
  • Humbert DE MARNIX DE SAINTE ALDEGONDE, Etat présent de la noblesse belge, annuaire 2008, Brussel, 2008.
  • Paul DE WIN, Adelbrieven verleend door Z.M. Albert II, koning der Belgen, Wijnegem, 2015.
Voorganger:
Norbert Joris
Voorzitter van het VBO
1993 - 1996
Opvolger:
Karel Boone
Voorganger:
François Perigot
Voorzitter van de UNICE
1998 - 2003
Opvolger:
Jürgen Strube