Google Picasa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Google Picasa
Ontwikkelaar Google
Recentste versie 3.9 Build 139.161 (Windows) / 3.9.137.192 (Mac) 
(februari 2015 / juni 2014)
Status Actief
Besturingssysteem Windows en Mac OS X
Categorie Afbeeldingenbeheer
Licentie Propriëtaire freeware
Website http://picasa.google.nl http://picasa.google.be
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Google Picasa is een gratis service en programma van Google waarmee foto's bewerkt en gedeeld kunnen worden. De foto's kunnen in een online webalbum (Picasa Web Albums) worden gezet, afgedrukt, of via e-mail worden verstuurd.

Het programma importeert automatisch foto's uit digitale camera's en kent net als andere fotobewerkingsprogramma's diverse bewerkingsmogelijkheden waaronder bijsnijden, rode ogen verwijderen, rechtzetten, helderheid en contrast bewerken, lichtintensiteit veranderen en kleurbalans wijzigen.

Daarnaast zijn er enkele extra's waaronder het maken van een fotocollage en een screensaver maken met eigen foto's. Picasa werd oorspronkelijk ontwikkeld door Idealab.

De meest recente versie is 3.9.

Versiegeschiedenis[bewerken]

3.9[bewerken]

Bij versie 3.9 werd ondersteuning voor WebP toegevoegd, alsook nieuwe filters om foto-effecten te creëren. Bovendien bracht versie 3.9 ook Google+-integratie met zich mee. Picasa 3.9 is niet beschikbaar voor Linux, maar de Windowsversie van Picasa 3.9 kan wel via Wine onder Linux gebruikt worden. In april 2012 werd de ondersteuning voor Google Picasa voor Linux officieel stopgezet.[1]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties