Guy Clemens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Guy Clemens
Clemens in Kunsthart van theatergezelschap mugmetdegoudentand, 2015
Clemens in Kunsthart van theatergezelschap mugmetdegoudentand, 2015
Algemene informatie
Geboren 1981
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Acteur
Portaal  Portaalicoon   Film

Guy Clemens (1981) is een Nederlands acteur.

Clemens studeerde in 2006 af aan de Theaterschool te Amsterdam. Hij heeft sindsdien al meerdere rollen in het theater en op televisie gespeeld, met name in dramaproducties.

Hij was onder meer te zien in seizoen 1 van de NET 5-serie De Co-assistent (2007). Hij speelde hierin Job, de vriend van hoofdpersonage Elin (Hanna Verboom). Ook in de advocatenreeks Keyzer & De Boer Advocaten (KRO/NCRV, 2008) en in S1NGLE (NET 5, 2008) was Clemens te zien. Op het toneel maakte de acteur echter zijn debuut. Bij Het Toneel Speelt was hij te zien in De geschiedenis van de familie Avenier (2007).

In de AVRO-serie De Troon (2010) speelt hij de jonge Koning Willem III. In 2010 speelde hij in het Humanistische Omroep-programma De vloer op. In 2011 speelt hij de rol van Dylan Levelt in de NCRV-serie Levenslied en een rol in de film Onder Ons.

Op 14 maart 2015 is de achtdelige televisieserie 't Schaep Ahoy gestart, waarin hij naast, onder andere, Pierre Bokma, Loes Luca en Marc-Marie Huijbregts, te zien is in de rol van stuurman Barend Bots.

In het tweede seizoen van Heer & Meester in 2016 speelt Clemens de rol van hoteldirecteur en vriend van Valentijn Rixtus Bentinck. In de vierdelige serie Land van Lubbers vertolkt Clemens de rol van de jonge politicus Ruud Lubbers. Hij deelt de rol met acteur Huub Stapel, die de politicus op leeftijd speelt.

Clemens was in 2016 te zien in de serie Welkom in de jaren 60 en als Hans Knoop in De Zaak Menten, naar de gelijknamige affaire. Hij speelde in 2017 Benjamin Meyer in De Maatschap, een serie over een Nederlandse advocatenfamilie. Ook speelde hij in 2017 een rol van een advocaat in serie De mannentester en in De 12 van Oldenheim.

Externe link[bewerken]